Ple municipal Març 2021 (resum) Reproduir video

24/03/2021 Ple municipal Març 2021 (resum)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 24-03-2021

  24-03-2021

  Ple Municipal març 2021 (3) - Mocions C's, En Comú Podem, precs i preguntes

 • Video: 24-03-2021

  24-03-2021

  Ple Municipal març 2021 (2) - Mocions ERC

 • Video: 24-03-2021

  24-03-2021

  Ple Municipal març 2021 (1) - Dictàmens

 • Video: 24/03/2021

  24/03/2021

  Ple municipal Març 2021 (resum)

 • Video: 19-03-2021

  19-03-2021

  Entrevista de L'Informatiu - David Pérez, diputat al Parlament de Catalunya

 • Video: 25/02/2021

  25/02/2021

  Ple municipal Febrer 2021 (resum)

Obre la primera botiga de bitcoins a L'Hospitalet

L'empresa 'BitBase', té per objectiu apropar a la ciutadania aquest nou valor econòmic

L'AMB declara l'estat d'emergència climàtica

El territori metropolità emet 13 tones de CO2 anualment

Les Cambres del Baix Llobregat i L'H formen més de 200 joves per accedir al mercat laboral

4 de cada 10 joves que han participat al programa han accedit a un lloc de treball

Blue Containers, projecte sostenible de l'Institut Provençana

La iniciativa ha rebut un dels premis de la Fundació Dualiza Bankia

La Guàrdia Urbana i els Mossos aixequen 168 actes de sanció per incompliments anti-Covid

S'han atès a la ciutat 152 requeriments amb 11 denúncies

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 27. 01. 2021

El Ple inicia els tràmits per al pla de reforma de l'illa de la Vanguard

El projecte inclou un hotel, habitatges lliures i de protecció i un equipament

El Ple va aprovar la modificació del Pla General Metropolità per reformar la Vanguard i el seu entorn al barri de Santa Eulàlia. L’antic edifici industrial el va comprar la cadena d’hostals A&O. Ara es convertirà en un hotel i al seu entorn hi haurà habitatges lliures i protegits, zona verda i un equipament. Durant la sessió va prendre possessió la regidora del PSC Iman Aisa.

 El Ple municipal va aprovar en la sessió de gener modificar el Pla General Metropolità (PGM) per dur a terme la reforma de l’illa de la Vanguard de Santa Eulàlia. En aquest espai de 12.000 metres quadrats -limitat pels carrers de Santa Eulàlia i Carrasco i Formiguera i l’avinguda de Vilanova- és previst que l’antic edifici industrial es converteixi en un hotel d’un mínim de 3 estrelles i 170 habitacions, mantenint l’estructura actual de la construcció.

Al seu entorn es contempla l’edificació 130 habitatges: 60 de protecció -30 de venda i 30 de lloguer com marca la legislació actual- i 70 de renda lliure.

També es reserva un terreny 1.327 metres quadrats per a un equipament públic, la destinació del qual encara està per concretar; 2.650 metres quadrats de zona verda, i un nou carrer paral·lel a Carrasco i Formiguera.

L’edifici on s’ubicava l’antiga fàbrica de la Vanguard va ser adquirit per la cadena alemanya d’hostals A&O l’any 2019. La seva intenció era iniciar les obres d’adequació de l’edifici l’any passat per convertir-lo en el seu primer hostal a Espanya amb 750 llits. Però el projecte no es va dur a terme.

En aquell moment, el tinent d’alcaldia Pepe Castro, llavors responsable d’Espai Públic, va assegurar que un hostal no entrava en les previsions del Govern municipal i que caldria estudiar-ho a fons. Finalment, el pla aprovat ara contempla que serà un hotel, no un hostal, i d’un mínim de tres estrelles.

Aquesta modificació del PGM per a l’entorn de la Vanguard va ser aprovada ple Ple de gener del 2021 només amb els vots favorables del PSC. ERC, Cs i ECPLH van votar en contra i el PP s’hi va abstenir.

Els republicans van denunciar que el projecte no ha estat consensuat amb el veïnat de Santa Eulàlia. El portaveu Toni Garcia ha manifestat que “no estem en contra de de la instal·lació d’hotels, però amb un límit. Cal fer un debat amb els veïns per a un model urbanístic sostenible a la ciutat, que ara sembla planificat per les immobiliàries i les constructores. Això ens porta a augmentar la massificació i la densitat de L’Hospitalet. Caldria apostar més per la rehabilitació d’habitatges que per construir més”.

Rainaldo Ruiz, en nom de Cs, també va criticar la densitat de població de L’Hospitalet davant un nou projecte urbanístic. “Tenim una de les majors densitats de població d’Europa i ara parlem de 130 habitatges més que necessitaran d’un increment de serveis i aquests no es planifiquen. El govern local ocupa tot l’espai amb qualsevol edificació que es proposi – Cosme Toda, Rambla de la Marina, Camí de la Riereta-, sense pensar en la salut de la ciutadania”.

Des d’ECPLH, Sergio Moreno va intervenir en la mateixa línia. “ No és només una torre de 14 plantes sinó, a més, 750 llits d’hotel. Quin servei donaran a la ciutadania? A més, el sector hoteler està molt afectat per la pandèmia ara mateix. I el que necessitem a la ciutat per a la nostra salut són més espais verds i amplis. I vostès planifiquen sempre la mateixa pel·lícula, com abans de la pandèmia”.

I la portaveu del PP, Sonia Esplugas, plantejava els seus dubtes sobre la idoneïtat del projecte, positiu per l’habitatge però no tant per l’hotel. “Caldria que s’obrís un debat serè sobre les places hoteleres a la ciutat i si la ubicació és idònia. Primer es va anunciar que era un hostal i el Govern va dir que no entrava als seus plans. Ara és un hotel i si que hi entra. No entenem què ha canviat”.

El portaveu socialista, Francesc Belver, va respondre les crítiques de l’oposició recordant que aquest projecte fa anys que està previst i que ens les reunions mantingudes amb els grups fa dos anys les opinions eren unes altres. “La zona no té actualment un ús residencial. L’edifici de la Vanguard fa anys que no funciona com a fàbrica i ara es planteja a més un espai residencial amb habitatge lliure i protegit. S’ha criticat que estaran al costat de la via però hem contemplat des de l’inici que les vies desapareixeran”, va dir

Iman Aisa, nova regidora

A l’inici de la sessió va prendre possessió com regidora del PSC Iman Aisa Abdellaoui, en substitució de l’exregidor Cris Plaza, que va abandonar el consistori el passat desembre arran de la investigació sobre la presumpta comptabilitat irregular del Consell Esportiu de L’Hospitalet. Aisa, de 27 anys i graduada en Ciències Polítiques i Administració pública, no tindrà per ara cap responsabilitat al Govern municipal.