Ple municipal Març 2021 (resum) Reproduir video

24/03/2021 Ple municipal Març 2021 (resum)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 24-03-2021

  24-03-2021

  Ple Municipal març 2021 (3) - Mocions C's, En Comú Podem, precs i preguntes

 • Video: 24-03-2021

  24-03-2021

  Ple Municipal març 2021 (2) - Mocions ERC

 • Video: 24-03-2021

  24-03-2021

  Ple Municipal març 2021 (1) - Dictàmens

 • Video: 24/03/2021

  24/03/2021

  Ple municipal Març 2021 (resum)

 • Video: 19-03-2021

  19-03-2021

  Entrevista de L'Informatiu - David Pérez, diputat al Parlament de Catalunya

 • Video: 25/02/2021

  25/02/2021

  Ple municipal Febrer 2021 (resum)

Blue Containers, projecte sostenible de l'Institut Provençana

La iniciativa ha rebut un dels premis de la Fundació Dualiza Bankia

La Guàrdia Urbana i els Mossos aixequen 168 actes de sanció per incompliments anti-Covid

S'han atès a la ciutat 152 requeriments amb 11 denúncies

Lleuger augment de les dades Covid a la ciutat

Amb 331 nous casos i un Rt del 1,01

L'atleta Sara Andrés bat un rècord mundial al Meeting de Paratletisme de L'H

Enguany la trobada ha acollit uns 100 atletes a la competició

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 10. 12. 2020

Núria Marín no veu motius per dimitir pel cas del Consell Esportiu de L'H

L'alcaldessa demanarà declarar voluntàriament davant la jutgessa

Després de declarar aquest dijous davant de la UDEF, Núria Marín està investigada pels delictes de prevaricació, malversació i omissió del deure de perseguir un delicte arran de les suposades irregularitats en la comptabilitat del Consell Esportiu de L'Hospitalet. En roda de premsa, l'alcaldessa ha assegurat que no pensa dimitir "perquè no hi ha motius". 

Marín ha desmentit haver tingut un paper passiu quan va tenir coneixement dels fets i ha explicat que el passat mes de febrer el llavors regidor d'Educació, Jaume Graells, la va informar d'unes presumptes irregularitats dintre de la comptabilitat del Consell Esportiu en les que estaven implicats els també regidors Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza.

L'alcaldessa ha recordat que el Consell Esportiu és una entitat privada i l'Ajuntament no pot fer cap auditoria, motiu pel qual aquesta va ser encarregada pel propi Consell a uns auditors independents. En aquest sentit, Marín ha assegurat que "l'auditoria pretenia esbrinar i corregir qualsevol mala pràctica, però ara està paralitzada amb la investigació".

Núria Marín ha dit que demanarà "una declaració ràpida davant de la jutgessa, em personaré per donar la meva visió i poder esclarir els fets el més aviat possible " i ha recalcat que no veu motius per dimitir.

L'alcaldessa ha declarat aquest dijous durant 3 hores en qualitat de testimoni davant de la Policia Nacional, en concret de la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF). Aquest cas va sortir a la llum el passat mes de juny i afecta al segon tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Cristian Alcázar, al regidor també socialista Cristóbal Plaza i al director de l'ens esportiu, Eduard Galí, acusats de delictes de malversació, apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental.

Marín ha expressat en diverses ocasions la seva voluntat d’actuar "amb total transparència" i de comunicar tota la informació a mesura que s’anés coneixent. L’alcaldessa va reiterar el seu "compromís amb la legalitat" i la seva "voluntat de col•laborar activament amb la justícia" en tot allò que es demani per a la investigació, "sense detriment de la presumpció d’innocència de tots els afectats".

La investigació ha avançat aquests darrers mesos i actualment hi ha 14 persones més investigades. Fa uns dies va declarar davant de la UDEF sobre aquest cas el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

També es preveu que properament Núria Marín comparegui, a petició d’ERC i els Comuns, a la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya perquè informi sobre aquestes presumptes irregularitats.

Des del PSC han ofert tota la col·laboració amb la justícia per esclarir els fets i han dit que cal respectar la presumpció d'innocència de tots els implicats i reiteren la total confiança en l'alcaldessa.