Ple Municipal octubre 2020 (resum) Reproduir video

29-10-2020 Ple Municipal octubre 2020 (resum)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Ple Municipal novembre (3) - Mocions L'H en Comú Podem i PP

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Ple Municipal novembre (2) - Mocions ERC i Ciutadans

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Ple Municipal novembre 2020 (1) - Dictamens i mocions PSC

 • Video: 04-11-2020

  04-11-2020

  L'Informatiu - 04-11-2020

 • Video: 29-10-2020

  29-10-2020

  Ple Municipal octubre 2020 (resum)

 • Video: 28-10-2020

  28-10-2020

  Ple Municipal Octubre 2020 (3) Mocions de C'S, LHECP i PP

Arriba el X Festival Django L'H, referent del jazzmanouche

Actuacions divendres, al Barradas i dissabte i diumenge, al Teatre Joventut

L'Hospitalet forma ciutadans per fer tasques de conciliació comunitària

Per potenciar la mediació entre els mateixos veïns per superar conflictes de convivència

La Generalitat obre, aquest divendres, el tràmit de l'ajut per a professionals de la cultura

La dotació pressupostària passa de 3,6 a 6,5 milions d'euros

Rafael Máñez: "Ningú estava preparat per a respondre a la pandèmia"

El cap de Medicina Intensiva de l'Hospital de Bellvitge a l'espai de l'Entrevista

L'Hospi presenta a Copisa com a principal patrocinador

L'acord és per a les dues properes temporades

L'equip de govern es manté ferm en recórrer les sentències del PDU Granvia

Retrets al PSC, durant el Ple de novembre, per tirar endavant un pla director sense consens polític

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 19. 11. 2020

Segona sentència contrària al PDU Granvia en menys d'una setmana

Els demandants valoren que el TSJC reiteri l'anul·lació del pla director

Satisfacció entre les formacions polítiques i associacions ecologistes i socials davant la segona sentència del TSJC, que en menys d’una setmana, anul·la novament de ple dret el PDU Granvia-Llobregat. Els partits ERC, CUP i Alternativa d’Esquerres i representants de Depana, No Més Blocs i l’Associació de Veïns Independents de Bellvitge han valorat en roda de premsa la resolució de l’alt tribunal que atura el pla director.

La sentència arriba pocs dies després que el TSJC dictés un primer pronunciament declarant la nul·litat d’aquest PDU, en resposta a la demanda presentada també el 2017 per les formacions ICV-EUiA i Pirates (integrants en aquell moment del grup municipal de Canviem L’H).

Aquest segon dictamen judicial, igual que el primer, no és ferm ja que permet recurs de cassació, una via que l’equip de govern emprendrà, segons ha confirmat l’alcaldessa Núria Marín.

Què diu aquesta segona sentència?

El TSJC declara nul de ple dret aquest planejament urbanístic que afecta el 8% del territori de la ciutat al voltant de la zona de la Marina i dels hospitals Duran i Reynals i Bellvitge.

Aquesta segona sentència parteix d’un dels arguments de la primera resolució: que les competències en matèria urbanística per aprovar aquest PDU corresponien el 2017 a l’Àrea Metropolitana i no pas al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que li va donar llum verda definitivament el març del 2017.

A més, també destaca que no es poden considerar d’ús públic les zones verdes que s’havien projectat sobre vials i rotondes. En aquest sentit, el TSJC diu textualment que “…haurem de concloure sense massa dificultats que la localització d’una superfície important de zones verdes en bucles d’enllaços viaris o rotondes, constitueix una clara contravenció de les disposicions legals que acabem de transcriure. Es tracta d’una realitat fàcilment aprehensible, fins i tot sense cap assistència pericial”. El tribunal considera aquest “un dels motius que fonamenta el nostre veredicte invalidatori”.

Francesc Espinal, advocat de Depana ha argumentat que davant el veredicte sobre la consideració de les zones verdes, caldria redissenyar aquest PDU i tota la seva tramitació urbanística i l’edificació prevista hauria de ser menor.

La sentència també considera poc justificats l’interès públic de les actuacions previstes i el per què de la dimensió supramunicipal que se li dóna i fins i tot critica que tot plegat s’expliqui amb “un discurs merament retòric i basat en tòpics”.

Valoracions

Les forces polítiques i les associacions contràries al PDU que han motivat aquesta sentència reclamen al govern municipal que, en comptes d’esmenar el PDU, aposti per integrar Cal Trabal i el seu entorn natural en l’ecosistema del Delta del Llobregat i que preservi l’última activitat agrícola de la ciutat.

Segons Antoni García, portaveu del grup municipal d’ERC, “instem a l’alcaldessa a iniciar els tràmits per preservar aquesta zona agrícola de la ciutat, que la incorpori al Parc Agrari del Baix Llobregat”. García també ha demanat que el govern local “modifiqui la seva política urbanística i que no intenti utilizar l’ampli consens social i polític que hi ha al voltant del soterrament de la Granvia i del desenvolupament del sector biomèdic per camuflar projectes especulatius com el PDU de la Granvia”.

Per part de la CUP L’H, Borja Ayllón, ha posat l’accent en reconèixer el moviment que darrere de plataformes ciutadanes avui està defensant el patrimoni o els espais naturals de la ciutat. En aquest mateix sentit, Daniel Guevara, membre d’Alternativa d’Esquerres L’H, ha animat a continuar amb la lluita veïnal contra l’especulació urbanística.

Per part de la plataforma ciutadana No més Blocs i de l’Assoc de Veïns Independent de Bellvitge es valora que la sentència “crea jurisprudència per a tots els conflictes urbanístics del Baix Llobregat” i per als possibles afectats pel futur PDU metropolità. “Va en línia del nostre manifest i al·legacions i estarem atents perquè mai es pugui construir a cap dels 3 sectors”, han dit.

Els demandant també confien que aquesta segona sentència dificulti que prosperi el possible recurs de cassació davant del Suprem que l’Ajuntament ja ha anunciat.