Ple Municipal octubre 2020 (resum) Reproduir video

29-10-2020 Ple Municipal octubre 2020 (resum)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Ple Municipal novembre (3) - Mocions L'H en Comú Podem i PP

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Ple Municipal novembre (2) - Mocions ERC i Ciutadans

 • Video: 25-11-2020

  25-11-2020

  Ple Municipal novembre 2020 (1) - Dictamens i mocions PSC

 • Video: 04-11-2020

  04-11-2020

  L'Informatiu - 04-11-2020

 • Video: 29-10-2020

  29-10-2020

  Ple Municipal octubre 2020 (resum)

 • Video: 28-10-2020

  28-10-2020

  Ple Municipal Octubre 2020 (3) Mocions de C'S, LHECP i PP

TV de L'H emet la Gala d'entrega de Premis del Zoom Festival d'Igualada

Serà la primera experiència interactiva amb els espectadors

El camp de futbol del parc de la Torrassa entra en funcionament

Hi jugaran tots els equips del CEE Collblanc-la Torrassa

Els darrers avenços biomèdics de Bellvitge, en directe, aquest dissabte al portal web Sinergia

Es faran xerrades sobre els tractaments de la Covid-19, la manipulació d'embrions o la diabetis

El PP de L'H demana que es rebaixin impostos als sectors més castigats

Presenta al·legacions a les ordenances fiscals

El PSC critica la inacció de la Generalitat per abordar la crisi al mercat laboral provocada per la Covid-19

Asseguren que la gestió en l'àmbit de l'ocupació durant la pandèmia és inadmissible

Montse Abolafia: "El PDU no encaixa amb el que hauria de ser L'H"

Parlem amb una dels membres de la plataforma "No Més Blocs" a l'Entrevista

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 15. 10. 2020

Acte institucional d'homenatge al president Lluís Companys

ERC ha fet l'ofrena floral en el 80è aniversari del seu afusellament

La plaça Lluís Companys ha acollit la tradicional ofrena floral en homenatge al president de la Generalitat en el 80è aniversari del seu afusellament. L’acte ha estat marcat per la Covid-19 i no hi ha hagut ni parlaments, ni convidats ni ha sonat l’himne de Catalunya. ERC ha fet la seva ofrena floral en record de qui va ser el seu president els anys 30 del segle passat.

L’acte institucional ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Núria Marín, i dels portaveus del PSC i L’H En Comú Podem, Francesc Josep Belver i Ana González, respectivament. També hi ha assistit la presidenta d’ERC de L’Hospitalet, Sílvia Casola.

L’acte ha estat marcat pels efectes de la pandèmia que ha impedit la presència de públic. Tampoc hi ha hagut parlaments ni ha sonat l’himne de Catalunya. L’ofrena ha recordat, un any més, l’afusellament del president Companys el 15 d’octubre del 1940 per la dictadura franquista.

El portaveu municipal del PSC, Francesc Belver, ha dit que “un any més recordem la figura de Lluís Companys a qui els feixistes van treure la vida. Cal tenir present que la convivència és l’element més important a qualsevol societat. El seu llegat perviu”.

Belver ha parlat de la Llei de Memòria Democràtica que anul•laria el judici a Companys. “És una vella reivindicació i s’han fet passes en aquesta direcció i espero que ja es pugui tancar aquest capítol trist de la història d’Espanya i caminar tots junts en convivència”.

La portaveu d’En Comú Podem, Ana González, ha destacat “el llegat de lluita del catalanisme que vol que Catalunya sigui un poble unit amb els valors de llibertat, fraternitat i solidaritat en un llegat molt important. La Llei de Memòria històrica és fonamental per reparar els crims del franquisme”. González ha valorat el paper de Companys que “reivindica els valors republicans que són fonamentals per construir una societat més unida”.

La presidenta local d’ERC, Sílvia Casola, creu que “el llegat del president Companys és l’esperit de la resistència, de la lluita i de l’estima al seu país i la seva gent. Ho reivindiquem ara i cada dia. L’estat espanyol no ha fet mai net respecte de l’etapa feixista i d’aquesta estructura política perquè veiem similituds amb les sentències actuals amb el tancament del polítics empresonats”.

Per Casola “l’estat espanyol hauria de demanar perdó i garantir que no tornarà a passar el mateix encara que no ha canviat en les actituds que mostra. ERC reivindica el diàleg perquè amb acords s’arriba lluny i no imposant res”.

El proper dia 22, ERC farà un acte propi d’homenatge a Companys amb la presència de l’historiador Carles Santacana, a L’Harmonia, que parlarà del president afusellat i la seva època. S’ha de decidir si la conferència serà presencial o online. (Fotos Facebook de l'Ajuntament i del Facebook d'ERC de L'H).