Ple extraordinari d'octubre Reproduir video

09-10-2020 Ple extraordinari d'octubre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22/10/2020

  22/10/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Anna Simó, exmembre Mesa del Parlament

 • Video: 09-10-2020

  09-10-2020

  Ple extraordinari d'octubre

 • Video: 28/06/2020

  28/06/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni García, portaveu grup municipal d'ERC

 • Video: 23-09-2020

  23-09-2020

  Resum Ple Municipal setembre 2020

 • Video:

  Ple Municipal setembre 2020 (3) - Mocions Cs, L'H en Comú Podem i PP

 • Video: 23-09-2020

  23-09-2020

  Ple Municipal setembre 2020 (2) - Mocions conjuntes, PSC i ERC

L'entitat esportiva Ingym busca un local per entrenar

Fins ara entrenaven a l'institut Bisbe Berenguer

Episodi d'alta contaminació per partícules

La Generalitat recomana moderar l'activitat a l'aire lliure

Anna Simó: "Aquesta sentència deixa una jurisprudència que afecta al debat parlamentari lliure"

Entrevista a l'hospitalenca i ex membre de la Mesa del Parlament de Catalunya

Educació referma que les escoles són segures i que les mesures són efectives

Explica que l'increment de grups confinats es deu a l'augment de contagis en la població general

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 28. 09. 2020

Antoni García: "demanarem la compareixença al Parlament de Núria Marín pel cas del Consell Esportiu"

Entrevista al portaveu d'ERC a l'Ajuntament

 A l’espai de l’entrevista de l’Informatiu, el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Antoni Garcia, fa un repàs a l’actualitat de la ciutat en referència a la situació derivada de la Covid-19. A més, durant l’entrevista ha demanat “més transparència en el cas del Consell Esportiu” i uns mitjans de comunicació plurals i de proximitat.

ERC demana més transparència en relació al cas del Consell Esportiu, que va esclatar el passat mes de juny. Antoni Garcia afirma que tenim un govern que blanqueja les irregularitats, que no és transparent i no ens deixa accedir a la documentació que hem demanat”. Segons el portaveu republicà, “Núria Marín manté al seu govern a dues persones en llibertat amb càrrecs molt greus i està fent molt de mal al Consell Esportiu i a la seva tasca”

García ha anunciat que “des d’Esquerra demanarem a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, la compareixença de Núria Marín”. A més, aquesta formació dona suport a la compareixença en comissió que han demanat els Comuns de Jaume Graells, com a denunciant, i de Cris Plaza i Cristian Alcázar, com a acusats.

Pel que fa a l’actualitat relacionada amb la pandèmia de coronavirus, i en concret pel que fa a les mesures de prevenció relatives a l’inici de curs i als entorns escolars, el portaveu municipal d’Esquerra s’ha referit a la necessitat de conciliar el dret a l’educació i a la salut i, per això, des de la seva formació han demanat “tancar més carrers per millorar la mobilitat i les entrades i sortides de les escoles, perquè siguin més segures”

En quan a la crisis econòmica i social que es deriva de la Covid-19, García apunta que el superàvit dels ajuntaments, un cop tancada la polèmica de la cessió al govern espanyol, hauria de destinar-se a “polítiques d’atenció a les persones, a un programa de suport al petit comerç, que encara no ha rebut cap ajut per part de l’ajuntament, a impulsar l’economia de la ciutat, crear ocupació de qualitat i evitar que augmentin les desigualtats socials”

El passat mes d’abril, ERC va fer un centenar de propostes per elaborar el Pacte de Ciutat, un acord que recull el compromís de pal•liar els efectes que ha tingut la Covid-19. El seu portaveu aposta per “un pacte ambiciós i amb propostes concretes, que des de la transversalitat garanteixi l’educació, la salut, el dret a un habitatge digne i a millorar l’espai públic, i que doni sortida a la situació de crisi i impulsi la ciutat”

Finalment, els republicans denuncien la “manca d’interès per part del govern municipal pels mitjans de comunicació de la ciutat” García explica que “l’any 2018 es va aprovar un contacte programa 2018-2020 per donar un impuls als mitjans de comunicació locals i encara segueix en un calaix del govern de la ciutat, que no vol tenir uns mitjans a l’alçada de la segona ciutat de Catalunya. Tampoc els interessa recuperar Ràdio L’Hospitalet” Per a Antoni Garcia “el govern local vol uns mitjans de comunicació al seu servei i no al de la ciutadania”