Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  Resum Ple de juliol

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (2) - Mocions conjuntes i d'ERC

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (1) - Dictàmens

 • Video: 25-06-2020

  25-06-2020

  Ple Municipal juny 2020 (4) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 26-06-2020

  26-06-2020

  Resum Ple juny 2020

Consensuat el nou Pacte Local per l'Ocupació 2020-2023

En temps rècord i circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia

Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres de la nova escola Ernest Lluch

Els estudis arqueològics n'hauran de determinar les característiques i l'estat de conservació

Cancel·lacions i reserves en l'últim minut per viatjar de vacances

El rebrots canvien els plans dels hospitalencs

Nissan i els sindicats acorden que no hi hagi acomiadaments fins a finals de 2021

La companyia es compromet a mantenir els llocs de feina i els treballadors abandonen la vaga

El Summer Experience es reprograma del 27 d'agost al 9 d'octubre

Amb activitats culturals a tots els districtes de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 26. 06. 2020

El cas del Consell Esportiu de L'H centra el debat de les mocions del Ple del mes de juny

No es va aprovar la proposta d'ERC que demanava que l'Ajuntament es personés com a acusació particular

Una moció d’ERC que no es va aprovar va centrar bona part del debat en el temps dedicat a les mocions en el Ple municipal del mes de juny. La moció en qüestió demanava a l’Ajuntament que es personés com a acusació particular en el cas del Consell Esportiu de L’Hospitalet. 

La moció d’Esquerra sol•licitava també que l’alcaldessa facilités tota la informació sobre el cas i que es depurin possibles responsabilitats polítiques. “Són possibles delictes molt greus que afecten a dos regidors del seu Govern i vostès fan veure que el Consell no té res a veure amb l’Ajuntament”, va afirmar el portaveu del grup municipal d’ERC, Antoni Garcia.

L’alcaldessa li va respondre que no tenia res a amagar. “Aquest govern no amagarà res”, va dir.

L'Hospitalet en Comú Podem i Partit Popular van votar a favor de la moció i van demanar a l'equip de govern que fes una compareixença pública per informar a la ciutadania. “Votarem a favor per crear una comissió d’investigació i estarem atents a la instrucció judicial”, va afirmar la portaveu del grup municipal de L’H En Comú Podem, Ana González.

Pel la seva banda, la portaveu del grup municipal del PP, Sonia Esplugas, va exigir que s’actuï amb transparència per donar una millor resposta no només als grups municipals, sinó també a la ciutadania que ho està reclamant.

La moció no ha tirat endavant ja que el PSC ha votat en contra i Ciutadans s'ha abstingut. Aquests dos grups municipals han criticat durament l'actitud dels republicans. El portaveu del PSC, Fran Belver ha acusat Antoni Garcia de mentir i d’oportunista. I el portaveu del Ciutadans, Miguel García, ha afegit que l’únic que fa ERC és calumniar com, afirma, estan fent amb ell des de fas anys.

En aquest punt, els regidors que estan involucrats al cas, Cristian Alcázar i Cris Plaza com investigats, i Jaume Graells, com a denunciant, s'han absentat del ple virtual i no han participat ni votat.

També s'ha conegut que les competències d'Educació, Joventut i Esports, que van deixar Graells i Plaza, en dimitir del càrrec, han estat assumides pel primer tinent d'alcalde Francesc Belver.

Manifestació a les portes de la Casa Consistorial

Mentre se celebrava el Ple Municipal, a la plaça de l'Ajuntament es va convocar una concentració per demanar transparència amb el cas del Consell Esportiu de L'Hospitalet.

Els assistents, representants de diversos col•lectius de la ciutat, consideren que no s'ha actuat amb fermesa ni amb voluntat d'esclarir els fets i lamenten la falta d'un punt explicatiu a l'ordre del dia del Ple de juny sobre les suposades irregularitats al Consell Esportiu.

En aquesta línia exigeixen explicacions sobre els fets ocorreguts durant els darrers anys i que s'assumeixin responsabilitats, així com una comissió d'investigació per resoldre el cas. També lamenten el fet de no disposar de regidor d'Educació de cara al curs vinent amb totes les dificultats que ha generat la pandèmia i no haver pogut assistir al Ple per haver-se celebrat virtualment.

Mocions aprovades

En l’apartat de mocions, el Ple ha aprovat per unanimitat la moció d’ERC amb l’adhesió de L’HCP-ECG que s’adhereix a la commemoració que les entitats i institucions faran el 28 de juny, Dia Internacional de l’Alliberament o l’Orgull LGTBI i a posar en un lloc visible la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí. El text també expressa el reconeixement del dret que tenen totes les persones de viure en igualtat de drets i en la diversitat sexual i d'identitat sexual i de gènere, i es compromet a treballar en la normalització social del col•lectiu de persones LGTBI.

També ha tingut el suport de tot el Ple la iniciativa del PP, amb l’adhesió de Cs, per a la concessió de la medalla d’honor de la ciutat als treballadors sanitaris, d’emergència i dels serveis essencials, per la seva tasca al capdavant de la Covid-19. Amb aquesta iniciativa es vol posar en valor el comportament i treball exemplar i la reacció de tots aquests servidors públics durant aquesta crisi sanitària.

A més, ha tirat endavant la moció presentada pel PSC que demana a la Generalitat de Catalunya que aixequi la suspensió de la presentació de sol•licituds dels ajuts per contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social de la Covid-19 en els lloguers d’habitatge habitual. El text també demana que en el cas que la dotació pressupostària inicial d’aquests recursos no fos suficient, es complementi amb recursos propis.

A proposta d’ERC s’han aprovat tres mocions. La primera, exigeix al Govern central el pagament immediat de les prestacions econòmiques a totes les persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d’ocupació, i fer-ho de forma periòdica. La segona, per impulsar la resolució dels problemes estructurals als habitatges dels Blocs Ciutat Comtal, al barri de Sant Josep, garantint-ne la seva seguretat i integritat. I la tercera, que demana la flexibilització de les regles fiscals amb la finalitat d’augmentar la capacitat pressupostària de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

També ha tingut el suport unànime del Ple la proposta de Cs de sol•licitar al Govern central la flexibilització de la regla de la despesa i una major autonomia per part dels ajuntaments a l’hora de decidir el destí del superàvit municipal, per poder-lo dedicar a pal•liar els efectes sanitaris, socials i econòmics de la crisi generada per la Covid-19 al municipi.

A proposta de L’HCP-ECG han tirat endavant dues mocions. La primera, per garantir la igualtat d’oportunitats en educació, la lluita contra la bretxa digital i prendre les mesures necessàries per pal•liar l’emergència educativa generada per la Covid-19. La segona, per establir mesures per evitar que hi hagi més morts en geriàtrics i en residències de gent gran. I la tercera, que demana garantir la informació sobre el padró a tots els nous veïns i veïnes a través del portal de tràmits del web municipal i facilitar que, si és necessari, es puguin consultar en diferents llengües.

Finalment, a proposta del PP han tirat endavant dues mocions. La primera, aprovada per unanimitat, demana subvencionar les taxes a comerciants, bars i restaurants afectats per la Covid-19. I la segona demana al Govern d’Espanya a garantir l’autonomia que la Constitució espanyola i les lleis atorguen a les entitats locals per a la gestió dels recursos.