Resum Ple municipal maig 2020 Reproduir video

28-05-2020 Resum Ple municipal maig 2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 28-05-2020

  28-05-2020

  Resum Ple municipal maig 2020

 • Video: 27-05-2020

  27-05-2020

  Ple Municipal maig 2020

 • Video: 26-05-2020

  26-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Mercè Perea, diputada al Congrès pel PSC

 • Video: 15/05/202

  15/05/202

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, portaveu del grup municipal del PSC

 • Video: 13-05-2020

  13-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d'ERC

 • Video: 29-04-2020

  29-04-2020

  Resum Ple Municipal abril 2020

La Riera Blanca podria deixar de ser una frontera sanitària dilluns 2 de juny

La Generalitat ha proposat que s'unifiquin les regions de l'àrea metropolitana

El 2 de juny tornen a obrir els CAP Jacint Verdaguer, Can Serra, Gornal i Sanfeliu

Cal demanar cita prèvia via telèfon o a través de mevasalut.gencat.cat

La Unificación Bellvitge i el Pubilla Cases sense el premi de l'ascens

Consideren injusta la decisió de la Federació Catalana de Futbol

La Generalitat quadruplicarà la partida reservada a beques per a casals i colònies

Afers Socials informa que s'invertiràn 11 M€ en recursos per a l'educació en el lleure

La UD Gornal ja és equip de Segona Catalana

El conjunt de Miki Rodríguez ascendeix com a primer classificat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 19. 09. 2019

Quim Torra: "El parc biomèdic de Bellvitge pot convertir-se en una nova icona de Catalunya"

Visita institucional del president de la Generalitat

Quim Torra ha fet la primera visita institucional a L'Hospitalet. El projecte de transformació de la Granvia n'ha estat un tema prioritari i el president de la Generalitat ha afirmat que el clúster biomèdic de Bellvitge és tot un repte que es pot convertir en icona del país. Torra ha afegir que s'ha tret del congelador el poder fer un nou hospital a la ciutat.

El projecte de la transformació de la Granvia fins al riu Llobregat ha estat un dels temes que s'han tractat a la reunió entre el president Torra i l'alcaldessa, Núria Marín. Ambdós han parlat d'un projecte prioritari per a la ciutat i per a Catalunya perquè continuarà desenvolupant el Clúster biomèdic de Bellvitge que és clau com a projecte de país.

Torra ha destacat que "el hub biomèdic pot provocar una altra gran transformació. És tot un repte i ha de ser una nova icona de Catalunya. Relligar l'Hospital de Bellvitge i el Duran i Reynals és molt positiu per al país".

Per la seva banda, Núria Marín ha dit que "la transformació de la Granvia generarà moltes oportunitats  als ciutadans en un projecte que avança i és compartit entre la Generalitat i l'Ajuntament".

D'altra banda, una de les prioritats també en el sector de la medicina, és la construcció d'un nou edifici per a l'Hospital General en els terrenys de Can Rigal, perquè "cap ciutadà hagi de sortir del municipi per rebre atenció sanitària", ha dit el president.

En l'àmbit de les infraestructures han tractat el soterrament de les vies al seu pas per la ciutat i l'entrada en funcionament de l'estació d'Ildefons Cerdà de la línia 10 Sud del Metro.

Pel que fa al Districte Cultural, el president Torra ha manifestat que "és bo que les administracions facilitin les coses però són els artistes els que han de fer allò que creguin és més adient. Estudiarem que s'hi pugui acollir a L'Hospitalet un nou museu o una col•lecció d'art".

En matèria de seguretat, Torra ha recordat que s'han aprovat dues promocions de 500 mossos i 250 bombers. "No sé quants aniran a L'Hospitalet però és un tema que a la propera reunió bilateral en parlarem". Marín i Torra han avançat que properament es reunirà la Comissió Mixta entre l'Ajuntament i la Generalitat per tractar diferents temes com l'educació i la salut. 

Reaccions de l'oposició a la visita de Quim Torra

Des del grup municipal de Ciutadans, el regidor Jesús Martín, li ha retret que el seu govern no atengui els problemes reals dels catalans i han posat com a exemple l'augment de barracons als centres escolars de la ciutat. La portaveu de L'H En Comú Podem, Ana González, li ha reclamat més mesures en matèria d'habitatge. Per la seva banda, la portaveu del grup municipal del PP, Sònia Esplugas, li ha lliurat un exemplar de la Constitució espanyola.