Resum Ple municipal juliol 2019 Reproduir video

24-07-2019 Resum Ple municipal juliol 2019

 

 

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 24-07-2019

  24-07-2019

  Ple Municipal juliol 2019 (3) - Mocions L'H en Comú i PP

 • Video: 24-07-2019

  24-07-2019

  Ple Municipal juliol 2019 (2) - Mocions ERC i Ciutadans

 • Video: 24-07-2010

  24-07-2010

  Ple Municipal juliol 2019 (1) - Dictàmens

 • Video: 21-06-2019

  21-06-2019

  Ple extraordinari juny 2019 - Aprovació de l'organització municipal

 • Video: 15-06-2019

  15-06-2019

  Ple extraordinari de presa de possessió del nou Ajuntament (2019-2023)

 • Video: 29-05-2019

  29-05-2019

  Resum Ple municipal - Maig 2019

Un petit foc de matolls crema en un descampat de la Torrassa

L'incendi ha causat l'alarma per la seva proximitat amb el Castell de Bellvís

Llum verda a les obres de construcció del nou edifici de l'escola Ernest Lluch

El pressupost de licitació és de 4.279.942 euros

Mor l'exdirector tècnic del Teatre Joventut, l'hospitalenc Joan Parera

Va ser alcalde d'Olesa de Bonesvalls del 2007 al 2008

Batalla campal en una terrassa a l'avinguda Severo Ochoa

Els Mossos arresten dos joves per la pallissa propinada a un home

L'Hospi afronta amb il•lusió l'inici de la Lliga l'1 de setembre

Abans, però, jugarà un amistós contra el Can Vidalet, aquest divendres

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 01. 05. 2019

Declaració institucional del Ple per abordar les violències sexuals a la infància

Sessió plenària del mes d'abril

El text manifesta la condemna de l'Ajuntament a totes les violències sexuals contra els infants. Al mateix temps insta al present i futur govern municipal a elaborar un protocol específic per abordar-les de manera integral i prevenir-les.

El Ple d'abril va començar amb la lectura d'una declaració institucional per l'abordatge integral de les violències sexuals a la infància El text, condemna totes les violències sexuals contar els infants i manifesta el suport de l'Ajuntament als acords que va aprovar el Parlament a principis d'abril per combatre-les.

A més, la declaració insta al present i al futur govern municipal a elaborar a un protocol específic per tractar de manera integral aquestes violències que inclogui mesures de prevenció, sensibilització, visibilització i restauració per prevenir i erradicar aquests abusos. La sessió va comptar amb la presència de Manuel Barbero, president de l'entitat Mans Petites, que treballa per prevenir els abusos en menors, i pare de la primera víctima a parlar del cas dels Maristes.

Durant la sessió plenària va tenir lloc el sorteig públic per a la designació dels membres de les meses electorals per a les eleccions al Parlament Europeu i les eleccions municipals del 26 de maig.

D'altra banda, el Ple va rebutjar la modificació del Pla de millora urbana de l'illa delimitada per l'avinguda del Carrilet, l'avinguda de la Fabregada, el carrer de Cobalt i l'avinguda de Pau Casals. La modificació preveia que en un dels tres polígons que conformen la zona s'hi poguessin fer hotels. "Aquest terreny, originàriament industrial, ja estava qualificat com a terciari. Ara s'està incloent que a banda d'oficines també es pugui destinar a l'ús residencial no permanent, en cap a cas a habitatges", ha explicat el primer tinent d'alcalde Francesc Belver.

El text va comptar amb els vots en contra de tots els grups i dels regidors no adscrits Francisco Javier Martín Hermosín i Pedro Alonso. Des d'ERC han criticat que "volen convertir la ciutat en una franquícia hotelera. A la carretera del Mig caldria donar suport a la petita i mitjana empresa i no girar-los l'esquena", ha afirmat el portaveu del grup municipal. Per la seva banda, la portaveu de Canviem L'H, Ana González, ha explicat que "potenciar la constricció d'hotels no és el nostre model".

Sí que ha prosperat un dictamen que preveu una modificació de crèdit per la compra de naus industrials al Districte Cultural per valor de cinc milions d'euros. El primer tinent d'alcalde, Francesc Belver, ha explicat que una de les naus es destinarà al Centre de cultura popular i tradicional que va demanar Esquerra en una moció. Des de la CUP-Poble Actiu, el portaveu Khristian Giménez, ha criticat que "es prefereixi locals al districte cultural que no donar resposta a l'emergència habitacional. Les compres a la Sareb haurien d'estar destinades a això".

També s'ha aprovat el Pla Econòmic i Financer 2019 - 2020. En aquest sentit, la portaveu del grup municipal del PP Sonia Esplugas, ha exposat que "és una demostració que el pressupost que s'aprova al ple és paper mullat perquè no es compleix. També en l'aspecte econòmic, el portaveu de Ciutadans, Miguel García ha recordat al Govern municipal "que s'abusa de les modificacions de crèdit i que cal tenir més planificació".