Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet Reproduir video

31-07-2020 Ja és estiu als Mitjans de L'Hospitalet

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-07-2020

  23-07-2020

  Resum Ple de juliol

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (3) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (2) - Mocions conjuntes i d'ERC

 • Video: 22-07-2020

  22-07-2020

  Ple Municipal juliol 2020 (1) - Dictàmens

 • Video: 25-06-2020

  25-06-2020

  Ple Municipal juny 2020 (4) - Mocions Cs, L'He en Comú Podem i PP

 • Video: 26-06-2020

  26-06-2020

  Resum Ple juny 2020

Consensuat el nou Pacte Local per l'Ocupació 2020-2023

En temps rècord i circumstàncies excepcionals a causa de la pandèmia

Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres de la nova escola Ernest Lluch

Els estudis arqueològics n'hauran de determinar les característiques i l'estat de conservació

Cancel·lacions i reserves en l'últim minut per viatjar de vacances

El rebrots canvien els plans dels hospitalencs

Nissan i els sindicats acorden que no hi hagi acomiadaments fins a finals de 2021

La companyia es compromet a mantenir els llocs de feina i els treballadors abandonen la vaga

El Summer Experience es reprograma del 27 d'agost al 9 d'octubre

Amb activitats culturals a tots els districtes de la ciutat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 01. 2019

El Ple aprova evitar que organitzacions feixistes facin ús d'equipaments

Endavant propostes per avançar en la igualtat de gènere i protegir les dones

A proposta del grup de PDeCat, el Ple, en la sessió ordinària de gener, ha aprovat una moció per impedir que partits o entitats d’ideologia feixista puguin fer ús d’equipaments municipals o de l’espai públic. Altres propostes aprovades en el capítol de mocions han estat mesures per garantir els drets de les dones, combatre el llenguatge sexista i les agressions sexuals i masclistes. 

Desautoritzar i no permetre que activitats organitzades per col·lectius d’ultradreta puguin tenir lloc en equipaments de titularitat municipal i no donar suport en el Ple a propostes de grups que defensin postulats totalitaristes és l’esperit de la moció aprovada pel Ple a proposta de PDeCat.

En relació a aquesta moció, representants dels CDR de L’H han exhibit missatges de protesta en el saló de plens en contra de VOX i responsabilitzant l’equip de govern per "no impedir" a priori l’activitat que aquesta formació va organitzar al camp municipal del Gornal.

El regidor del Districte VI, Jaume Graells, ha aclarit que l’Ajuntament no va autoritzar l’activitat de Vox i per això va aixecar acta un cop començat l’acte. Prèviament, ha dit, “no podíem fer de jutges per dir si els organitzadors tenien dret o no a celebrar la paella i tampoc volíem fer d’altaveus d’aquest col·lectiu que viu del conflicte”.


Suport unànim al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere

A l’apartat de mocions, el Ple municipal ha aprovat per unanimitat, a proposta del PSC, la moció de suport a les mesures del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. Segons ha explicat la regidora d’Igualtat, M. Ángeles Sariñena, el text aprovat expressa el rebuig de l’Ajuntament a qualsevol posicionament polític que propugni l'eliminació o menyspreu de les mesures de protecció de les dones enfront de la violència masclista. En aquest sentit, rebutja l'adopció de qualsevol tipus d'acord, explícit o implícit, amb formacions que plantegen la supressió o reducció de les mesures per protegir les dones.

Altres mesures en la línia de garantir la igualtat de gènere i eradicar el masclisme i les agressions sexuals que han rebut el vist-i-plau del Ple són la moció a instàncies d’ERC per dotar la ciutat d’una ordenança de comunicació no sexista i la moció de la CUP-PA per aconseguir un municipi lliure d’agressions sexuals i masclistes, amb mesures com tallers de defensa personal per a dones o localitzar en un mapa els punts on s’hagin produït agressions sexuals i plantejar millores sobre l’espai públic per augmentar la seguretat.

Altres propostes aprovades

A iniciativa del PSC, s’aprova una moció en suport a les reivindicacions dels professionals de l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, física, pluridiscapacitat, salut mental i atenció precoç, en defensa de la qualitat de l’atenció i els serveis a aquests col·lectius.

A proposta de C’s s’aprova donar compliment a la moció aprovada el febrer del 2018 per recuperar els serveis funeraris integrals més econòmics i incorporar aquestes tarifes en els Preus públics de l’Ajuntament per al 2019.

A proposta de Canviem L’H (ICV-EUiA-Pirates) tira endavant la moció per a la creació de zones d’expectativa arqueològica. El text demana incloure a l’actualització que s’està realitzant del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic la delimitació de zones d’expectativa arqueològica, afectant uns 500 metres al voltant de cada punt on hi hagi una possible evidència arqueològica. També s’aprova una segona moció d’aquest grup aprovada per fomentar el reciclatge d’oli.

Altres mocions d’ERC que han tirat endavant són un text amb mesures per reduir l’ús de plàstic i declarar L’H, una “ciutat lliure de plàstics”; i una altra moció per crear un programa local d’ajuts per a la rehabilitació de façanes en edificis.

A instància del PP, s’ha aprovat fer que els parcs infantils siguin més accessibles i inclusius i la proposta per a la protecció i rehabilitació del “castell de la Pepa”, ubicat al carrer de Blas Fernández Lirola, a Santa Eulàlia. També ha tirat endavant la proposta per incrementar el nombre de policies locals per tal de garantir la seguretat a la ciutat.

Del PdeCat ha tirat endavant una segona proposta: una moció per rehabilitar l’Oratori del Cementiri Municipal.