L'Informatiu - 29-11-2021 Reproduir video

29-11-2021 L'Informatiu - 29-11-2021

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 07-12-2021

  07-12-2021

  L'Informatiu - 07-02-2021

 • Video: 03-12-2021

  03-12-2021

  L'Informatiu - 03-12-2021

 • Video: 02-12-2021

  02-12-2021

  L'Informatiu - 02-12-2021

 • Video: 01-12-2021

  01-12-2021

  L'Informatiu - 01-12-2021

 • Video: 30-11-2021

  30-11-2021

  L'Informatiu - 30-11-2021

 • Video: 29-11-2021

  29-11-2021

  L'Informatiu - 29-11-2021

El CGA L'Hospitalet assoleix uns grans resultats al Campionat d'Espanya

El nacional de gimnàstica rítmica s'està disputant a Pamplona

L'obligatorietat del passaport Covid accelera la vacunació a L'Hospitalet

Hi ha hagut 331 nous contagis en els darrers set dies, un 60% més que l'anterior setmana

El Torneig de futbol base de La Florida CF reuneix més de 900 esportistes

La competició ha arribat enguany a la 16a edició

El Centre d'Estudis compila els carrers de LH i documenta la seva història

Ha publicat un llibre del Nomenclàtor, en col·laboració amb l'Arxiu i el Centre de Normalització

L'Escola Bressol Casa de les Flors de L'Hospitalet fomenta el respecte per la diversitat

Ha posat en marxa la iniciativa "Diversicuentea" per potenciar el respecte en la primera infància

Sara Gallego deixa L'Hospitalet Atletisme

L'atleta competirà, la pròxima temporada, per Nike

 • El Ple aprova el planejament per construir l'Escola Paco Candel

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia politica 25. 10. 2017

El Ple aprova el planejament per construir l'Escola Paco Candel

Residència d'estudiants i centre de formació de videojocs, en tràmit

El Ple municipal va aprovar inicialment el pla urbanístic per a la construcció de l’edifici de l’Escola Paco Candel, amb previsió de que pugui ampliar-se per acollir secundària. Durant la sessió també es van iniciar els tràmits per fer una residència d’estudiants a Collblanc-la Torrassa i un centre formatiu universitari de programació de videojocs a l’antiga fàbrica Germans Albert.

Bona notícia per a la comunitat educativa de l’Escola Paco Candel de Santa Eulàlia que des que va obrir portes imparteix classe en barracots. El Ple va aprovar de forma provisional en la sessió d’octubre el Pla especial de concreció de l’escola, que la Generalitat ha de construir al carrer de l’Aprestadora.

El text aprovat contempla construir un edifici per impartir educació d’infantil i primària i permet, segons l’evolució de la demanda, poder ampliar-lo per impartir també secundària. El nou edifici s’ubicarà al solar on ara hi ha els barracots, de propietat municipal i 5.000 metres quadrats.

La construcció serà de planta baixa més dues plantes i una superfície total de 3.400 metres quadrats. El pressupost, que ha d’assumir la Generalitat, és de 3,2 milions d’euros. Tots els grups municipals van donar suport al projecte i es van felicitar de l’avenç en la construcció de l’escola.

Residència d’estudiants i formació en videojocs
Un altre dels acords destacats del Ple va ser l’aprovació del planejament d’una residència per a estudiants al Collblanc-la Torrassa, entre els carrers de Ferran i Clua, del Progrés, de Pujós i de Fortuny. El solar, de 1.222 metres quadrats, és de propietat privada i acollirà un edifici de quatre plantes, amb serveis comuns i habitacions individuals, dobles i dobles amb cuina.

El promotor del projecte és l’empresa Collblanc Student Housing SL, en conveni amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). El projecte comunicarà els carrers de Pujós i de Fortuny i la plaça del Mercat de Collblanc amb una plaça de nova creació on s’hi troba l’aparcament municipal.

I encara en el capítol de projectes futurs, la sessió va donar el vistiplau al canvi d’ús per a equipament docent de l’antiga fàbrica tèxtil Germans Albert, del carrer Rodés. Un centre de formació privat lligat a la universitat ha presentat un projecte per ubicar en aquest edifici patrimonial un equipament formatiu dedicat a programació de videojocs.

Aquests dos projectes van aixecar les protestes d’alguns grups de l’oposició que demanaven equipaments públics en aquests emplaçaments.

Mocions aprovades
- Rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i reconeixement a la tasca dels cossos de seguretat i d’emergència (Presentada per PSC, Cs, CV-EUiA-Pirates, ERC i PDeCAT-CiU)
- Condemna a la brutalitat policial de l’1 d’octubre, contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i per la recerca del diàleg per solucionar el futur del país (Aprovada parcialment. Presentada per ICV-EUiA-Pirates, ERC, PDeCAT-CiU i CUP-PA)
- Suport a les forces i cossos de seguretat de l’Estat (Aprovada parcialment. Presentada per PP)

Presència ciutadana
A la sessió del Ple van assistir diferents col·lectius ciutadans tot i que no van prendre la paraula. Membres de la PAH Ciutat de L’Hospitalet, membres de l’ANC que reclamen la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i veïns de Can Serra que demanen que no es posin en marxa les zones verdes i blaves d’aparcament al barri i que estan recollint signatures per aconseguir-ho.