El Cruyff Court Jordi Alba va acollir ahir la primera jornada de la iniciativa ‘Esports en femení’. Un projecte que compta amb l’acompanyament de la fundació AEMA i que té per objectiu fomentar la inclusió social d’infants i joves especialment vulnerables a través de la pràctica de l’esport. 

Èxit de participació en la primera jornada del projecte ‘Esports en femení’, organitzat per l’Espai Jove Sidecar, on de forma trimestral es disputarà un torneig de diferents esports protagonitzat exclusivament per equips femenins. Una activitat que serveix com a reclam per a poder treballar en l’àmbit socioeducatiu amb els joves del barri.

Alba Teodoro és la coordinadora de l’Espai Jove Sidecar i assenyala que l’esport “és l’excusa per construir vincles amb els educadors i a partir d’aquí treballar altres aspectes com el benestar emocional, de problemes familiars a o l’institut. És el mitjà per treballar les motxilles de cadascú i cadascuna”.

De fet, la mateixa pràctica esportiva és un element més del treball comunitari, i el torneig serveix també per abordar qüestions com el masclisme o l’homofòbia. Teodoro explica que fer aquesta activitat a la Jordi Alba Cruyff Court “és tot un repte, ja que és un espai molt masculinitzat, amb grups d’homes joves cada tarda, i és el primer cop que es fa un torneig amb només noies”.

El futbol sala va ser l’esport escollit, amb la participació de més de 40 noies inscrites, dividides en set equips, que valoraven positivament la iniciativa i llençaven un clar missatge davant les actituds masclistes. L’Adriana, l’Ashly i la Joy van disputar el torneig, tot recordant que “hi ha nois que ens diuen que no en sabem, de fet, són una majoria, però els hi demostrem que s’equivoquen. Els nois i noies podem jugar junts, ja que tots som iguals”.

La segona jornada arribarà al setembre i l’esport escollit és el bàsquet. Des de la fundació AEMA fan una crida a les noies de la ciutat a sumar-se a la iniciativa, que forma part del Pla Integral de Regeneració Urbana de Les Planes-Blocs Florida, impulsat per l’Ajuntament.