Global CN 2000, iniciativa que agrupa les xarxes ciutadanes de tot el món, celebrarà el seu primer Congrés a l’hotel Fira Palace de Barcelona, del 2 al 4 del proper novembre.Es preveu la presència de Romano Prodi, president de la Comissió Europea, i de Antonia Stone, funfafora dels Community Technology Centers dels Estats Units, axí com de reconeguts experts en diferents àmbits de la societat de la informació, entre els cuals el català Manuel Castells, sociòleg de la Universitat de Berkeley.

L’organització està coordinada mitjançant un Comité Directiu global, basat en associacions ciutadames i altres membres rellevants de la xarxa, presidits per Artur Serra, president de l’associació se xarxes europees, a partir de la qual s’ha desenvolupat la idea del Global CN 2000.

Les xarxes ciutadanes volen potenciar-se com expressió de renovació social de les nostres comunitats en l’era digital, promovent l’accés universal i la formació de ciutadans a la societat de la informació (S.I.), impulsant valors d’inserció social, diversitat cultural, plurilingüisme i desenvolupament personal en l’era digital.

També es proposen incloure la dimensió d’aquestes xarxes en els debats i polítiques mundials sobre la S.I., fomentar el diàleg i l’intercanvi d’experiències entre els promotors de xarxes ciutadanes en les relacions Nord-Sud i Est-Oest.

El Congrés de Barcelona integrarà l’experiència de nombroses conferèncias sectorials i territorials celebrades durant la primera història de Global CN 2000.