Els Castellers de L’Hospitalet han celebrat aquest cap de setmana la IV Trobada de Colles batejades al 1997 amb un cercavila i la inauguració de la exposició 200 anys de Castells al Centre Cultural Santa EulàliaDissabte dia 30 al Centre Cultural de Santa Eulàlia es va inuaugurar l’exposició 200 anys de Castells, organitzada pels Castellers de L’Hospitalet, que es podrà veure fins al 29 d’octubre. Aquesta exposició forma part dels actes commemoratius de la IV Trobada de colles batejades l’any 1997 entre les que hi ha els Castellers de L’Hospitalet, els de la vila de Gràcia, els de Martorell, els de Figueres i els del Riberal. Totes aquestes colles van participar ahir a L’Hospitalet en un cercavila per la rambla Just Oliveras que va acabar a la plaça de l’Ajuntament on es va celebrar la IV Trobada de les Colles fent diversos castells que van rebre l’aplaudiment d’un nombrós grup de ciutans que és va aplegar a la plaça.

Els Castellers de L’Hospitalet volen que la ciutat sigui coneguda també per la seva colla castellera i en aquest sentit difondran el món casteller, no sols a les escoles i instituts, com fins ara, sinó a tota la ciutadania.

Volem demostrar que és tant important fer castells de 4 o de 6 com de 8 o de 9 i que el que de veritat important és que la gent comprengui el món dels castells i el que representa, per poder ampliar la massa social i poder muntar folres i manilles, ha dit el sots-president, Manuel Àlvarez.
l’exposició no només és de fotografies sinó que hi ha jocs on els nois i les noies en lloc de muntar un madelman faran un castell i també objectes com la gralla que forma part de la vida castellera.