La Fundació La Vinya inicia una campanya per rebre donatius que aniran destinats a becar els casals d’estiu de 50 infants i joves de Bellvitge i Gornal. L’eslògan és “Tenir estiu #ÉsunDret” i des de l’entitat de lleure es fa una crida a la solidaritat dels veïns després de veure com el finançament privat dirigit als casals s’ha vist retallat a la meitat.

Al llarg de l’estiu, ambles activitats del casal, colònies i campaments, 200 infants i joves participen de les activitats de La Vinya. La fundació es fixa com a objectiu assegurar el finançament de dues activitats centrals dels casals d’estiu com són el menjador, l’àpat central del migdia i l’entrada a la piscina, amb el transport quan sigui necessari.

La directora de la Fundació La Vinya, Maria Labernia, ha dit que “volem garantir el dret a que els infants puguin gaudir del lleure educatiu al seu barri. Molts nens viuen una experiència única que recorden tota la vida i volem que continuï sent així”.

La Vinya és una entitat sense ànim de lucre que té com a missió acollir, atendre i acompanyar a les persones més desafavorides dels barris de Bellvitge i el Gornal. Al llarg del darrer any ha atès més de 3.300 persones a través dels programes d’atenció a la infància i l’adolescència, a la gent gran, a l’atenció de necessitats bàsiques i a l’acompanyament a persones adultes.