La pandèmia no va permetre la celebració dels 20è aniversari de la Colla Jove de L’H que ara arriba a l’Auditori Barradas. Parlem a l’espai de l’entrevista de l’informatiu amb la seva presidenta, Annabel Berruezo, que també s’ha referit a l’autorització del Procicat de poder tornar a fer castells amb un màxim de fins a 160 persones.

Aquest dimarts es coneixia que el Procicat permet que es puguin fer castells de fins a 160 persones que hauran de dur mascareta, tenir la pauta completa de vacunació o una PRC negativa en les darreres 48 hores; entre d’altres mesures. En aquest sentit Annabel Berruezo afirma que “és una mesura que feia temps que estàvem esperant, ens permet assajar a tot el grup sencer, tot i que les mesures que ens demanen requereixen una inversió econòmica i estem treballant amb l’ajuntament en veure com podem col•laborar”. De moment, no es pot compartir pinya amb d’altres colles per tant “encara trigarem en poder compartir plaça amb d’altres colles”.

La Colla Jove va reprendre el passat mes de maig els assajos al Poliesportiu del Gornal després de més d’un any de parada. Però “amb l’arribada de la cinquena onada vam decidir abandonar els assajos fins que la situació millorés. Ara la idea és tornar aquest mateix divendres”.

A partir del pròxim 27 de setembre es podrà veure a l’Auditori Barradas una exposició que repassa els 20 anys d’història de la Colla Jove de L’Hospitalet. Una mostra que ha hagut d’esperar fins ara degut a la pandèmia i que Berruezo afirma que “vol donar a conèixer el món casteller amb una part molt interactiva i una altra adreçada als més petits que juga amb el mon de la llengua i de les matemàtiques”.