Resum Ple Octubre Reproduir video

24-10-2019 Resum Ple Octubre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23/10/2019

  23/10/2019

  Ple municipal Octubre (2) - Mocions

 • Video: 23/10/2019

  23/10/2019

  Ple municipal Octubre (1) Dictàmens

 • Video: 10-10-2019

  10-10-2019

  Entrevista de L'informatiu - Miguel García, portaveu municipal de Ciutadans

 • Video: 08-10-2019

  08-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Ana González, portaveu municipal L'H En Comú Podem

 • Video: 03-10-2019

  03-10-2019

  Entrevista de L'Informatiu - Sonia Esplugas, portaveu del PP L'H

 • Video: 25-09-2019

  25-09-2019

  Ple municipal setembre (4) - Mocions L'H en Comú Podem i PP

Talls de trànsit al Districte V

A l'av. Tomàs Giménez i al carrer d'Andorra

El PP proposa una rebaixa gradual de l'IBI del 2% durant 4 anys

Al·legacions a les ordenances fiscals per al 2020

Commemoració del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets dels Infants

Amb un ampli programa d'activitats fins a finals de mes

L'ICO registra una de les millors taxes de supervivència en càncer del món

L'envelliment de la població serà la causa principal de l'augment del càncer en els propers deu anys

 • Els botiguers es movilitzen per l'ampliació d'horaris comercials

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 10. 10. 2000

Els botiguers es movilitzen per l'ampliació d'horaris comercials

Alguns establiments només tanquen al matí

El comerç local ha seguit la vaga convocada a tota Espanya per protestar pel decret d'ampliació d'horaris comercials, aprovat pel Govern central el pasta juny.

El decret amplia els dies festius en que poden obrir els establiments i de 72 a 90 hores setmanals l'horari ordinari dels comerços.

La protesta, que s'ha iniciat aquest matí amb una concentració dels comerciants de L'Hospitalet en el Centre Comercial Max Center, no està exempta de certa confusió. Mentre els sindicats han convocat vaga en el sector i un tancament del comerç durant tota la jornada, els comerciants mantenen divisió de parer. Hi ha qui ha tancat només fins a les 14h i qui mantindrà l'atur durant tot el dia. A més, algunes organitzacions, com la Unió de Botiguers de L'Hospitalet, s'han desmarcat de la convocatòria tot i que comparteixen la reivindicació.

El president de l'Agrupació de Botiguers de Catalunya, Esteve Canteria, afirmava que la protesta està sent tot un èxit i que s'enregistra un gran seguiment per part del petit comerç.

De la seva banda, La Unió de Botiguers de L'Hospitalet, el gremi més representatiu de la ciutat, s'ha desmarcat de la convocatòria en considerar que no és suficient mitja jornada d'atur, ja que d'aquesta forma alguns sectors, com el de l'alimentació, surten més perjudicats que altres. Tot i això, l'organització comparteix les reivindicacions d'aquesta jornada.

Posició dels grups municipals
En el ple municipal ordinari d'aquest mes d'octubre, tots els grups municipals excepte el PP van aprovar una moció de suport a les reivindicacions dels botiguers, seguint la petició del Consell Municipal de Comerç.

El regidor socialista Alfons Bonals, responsable de Promoción Econòmica, ha afirmat que aquest decret d'horaris comercials atempta contra el comerç tradicional i contra el model de societat que defensa el govern municipal.

De la seva banda,, el regidor del PP, Salvador Torres, ha criticat que el govern municipal socialista estigui en contra de la liberalització d' horaris comercials, però autoritzi la instal·lació a la ciutat de grans superfícies, com el Max Center o el PRYCA, i no rebaixi la tarifa del IAE que paguen els comerciants.

La portaveu de CiU, Meritxell Borràs, ha alertat sobre el perill de desertització que corren els barris de l'Hospitalet si tanquen els comerços tradicionals i ha assegurat que el decret d'horaris comercials del Govern envaeix competències de la Generalitat.

El regidor d'Esquerra Unida i Alternativa-Els Verds, Ramon Luque, ha assenyalat que el decret posa en perill molts llocs de treball i va en contra de la política econòmica dels ajuntaments.

La regidora d'Iniciativa per Catalunya-Verds, Montserrat Company, ha manifestat que el model de comerç de barri, a més de ser més procliu a la cohesió social, també és més respectuós amb el medi ambient.