Les protestes per l’encariment dels productes petrolífers es faran sentir de manera especial aquesta setmana, amb l’atur de tres dies que, a partir d’avui dilluns, han convocat els transportistes de tot Espanya. Les associacions de transportistes -Conetrans y Fenadismer- que ahir van rebutjar els intents del Ministeri de Foment, asseguren que es poden produir problemes d’abastiment als mercats i gasolineres.

Segons que informa “El País”, a aquesta mobilització s’hi afegiran les de les organitzacions de pescadors i agricultors, que consideren insuficients els pactes tancats la setmana passada amb l’Administració.

Ahir, milers d’agricultors de tot Catalunya van exigir a Lleida la baixada dels impostos sobre els carburants.

La vaga de transports ha començat a les 00:00 d’avui dilluns, després del fracàs, ahir, de l’intent del ministre de Foment, Francisco Álvarez Cascos, de convocar una reunió urgent amb els representants del sector.

Per a avui está prevista una reunió en el Ministeri de Foment entre transportistes i carregadors amb Álvarez Cascos.

Els transportistes protesten per l’encariment dels carburants que el Govern vol limitar amb ajuts sobretot fiscals per valor de 48.000 milions de pts.

Respecte als carregadors, els transportistes els acusen de fomentar la competència deslleial en contractar a conductors que se salten els límits de càrrega i no respecten les tarifes de referència.

El Govern toparà amb dos nous fronts de protestes per l’apujada dels carburants avui i demà: els transportistes i els taxistes, ja que aquests començaran una vaga a les 00:00 de demà.