Resum Ple municipal maig 2020 Reproduir video

28-05-2020 Resum Ple municipal maig 2020

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 29/05/2020

  29/05/2020

  Entrevista de L'Informatiu - Cristian Alcázar, tinent d'alcalde d'espai públic

 • Video: 27-05-2020

  27-05-2020

  Ple Municipal maig 2020

 • Video: 26-05-2020

  26-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Mercè Perea, diputada al Congrès pel PSC

 • Video: 15/05/202

  15/05/202

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, portaveu del grup municipal del PSC

 • Video: 13-05-2020

  13-05-2020

  Entrevista de L'Informatiu - Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d'ERC

 • Video: 29-04-2020

  29-04-2020

  Ple Municipal abril 2020

 • L'H condemna el darrer atemptat d'ETA

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia diari 10. 10. 2000

L'H condemna el darrer atemptat d'ETA

Manifest de repulsa

Les 12 del migdia, plaça de l'Ajuntament. Novament els ciutadans i representants de les institucions locals s'han concentrat en silenci per protestar contra l'atemptat d'ETA que ha posat fi a la vida de Luis Portero, fins ahir, fiscal en cap d'Andalusia. L'acte ha finalitzat amb la lectura d'un manifest de repulsa.
El rebuig a la violència de la banda terrorista ETA s'ha tornat a fer palés a la nostra ciutat aquest migdia.

Desenes de persones encapçalades per membres de tots els grups polítics municipals han mantingut cinc minuts de silenci a les portes de l'Ajuntament.

L'alcalde de la ciutat, Celestino Corbacho, en finalitzar la lectura del manifest de repulsa, ha tornat a apel.lar a la unió de les forces democràtiques per fer front a la barbarie d'ETA.

La capella ardent amb el cos del fiscal en cap d'Andalusia Luis Portero, assessinat ahir per ETA davant l'ascensor de casa seva a Granada, romandrà instal.lada avui a la seu del Tribunal Superior de Justícia andalús.

Manifest de repulsa
ETA ha tornat a recordar-nos que els violents no descansen. Ahir, dilluns, la banda terrorista assassinava a trets a Granada, a Luis Portero, fiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia i professor de dret constitucional. Un altre acte covard i sanguinari que en aquesta ocasió atempta directament contra un òrgan de l'administració de justícia i un dels pilars del nostre Estat democràtic i social de Dret.

Però no ens faran caure en el desànim. Un cop més, i totes les que facin falta, ens retrobarem per mostrar la nostra repulsa, la nostra condemna sense pal·liatius davant un nou atemptat que no és una altra cosa que el producte de la barbàrie i la desraó dels violents. I des d'aquesta plaça els volem dir ben alt i ben clar que no ens doblegaran, que no aconseguiran vèncer les nostres voluntats, perquè allò que ha decidit democràticament tot un poble no pot ser canviat amb l'autoritari argument de les armes i la violència. La coacció, amb la mort com a suprema raó, no pot imposar-se sobre els vots.

Luis Portero ha mort per creure en l'acció de la justícia en defensa de la legalitat i dels drets dels ciutadans. Ha mort, en definitiva, per ser un servidor rigorós de la democràcia. Un home, un ciutadà, que creia en el diàleg, la justícia i les llibertats. Un assassinat que és un pas més en la campanya d'intimidació que la banda terrorista està dirigint a tots els sectors de la nostra societat: militars, polítics, guàrdies civils, professors universitaris, periodistes, juristes... Una campanya a la qual malauradament no volen posar fi. Una política de terror de la qual no escapa cap ciutadà o ciutadana demòcrata d'aquest país i que vol mantenir a la nostra societat en un estat continu de patiment, ansietat i vigília. El missatge d'ETA és clar: tots estem en el seu punt de mira…, ningú no pot sentir-se fora de perill ni al País Basc, ni a Catalunya, ni a Andalusia, ni a la resta d'Espanya si no combrega amb els seus postulats polítics.

Les bales d'ETA ens apunten a tots. "!BASTA YA!".