Taquilla Inversa -Jo Jet i Maria Ribot presenten Reproduir video

1-12-2022 Taquilla Inversa -Jo Jet i Maria Ribot presenten "Febrer/Agost"

També, l'autora hospitalenca Lídia Ciprés i Popurri Pop

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 1-12-2022

  1-12-2022

  Clip Taquilla Inversa- Acústic: Jo Jet i Maria Ribot

 • Video: 1-12-2022

  1-12-2022

  Clip Taquilla Inversa- Entrevista: Lídia Ciprés i "El torneo de las especies"

 • Video: 1-12-2022

  1-12-2022

  Clip Taquilla Inversa- Popurri Pop: el mundial de Qatar i el col·lectiu LGTBIQ+

 • Video: 1-12-2022

  1-12-2022

  Clip Taquilla Inversa- Entrevista: Mirèia Puente i el paper de la dona a la història de l'art

 • Video: 1-12-2022

  1-12-2022

  Clip Taquilla Inversa- Reportatge: Suzanna ens presenta "Plot twist"

 • Video: 1-12-2022

  1-12-2022

  Taquilla Inversa -Jo Jet i Maria Ribot presenten "Febrer/Agost"

  També, l'autora hospitalenca Lídia Ciprés i Popurri Pop

 • Video:

  Reportatge: Ale Risorio presenta "Aviverdei" al Gestviu

 • Video: 24-11-2022

  24-11-2022

  Clip Taquilla Inversa- L'Altra Mirada: la tècnica de stop-motion

 • Video: 24-11-2022

  24-11-2022

  Clip Taquilla Inversa- Càsting de TVL'H per OP3

 • El Servei Educatiu del Centre d'Art Tecla Sala, una experiència pionera a L'H

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 03. 11. 2013

El Servei Educatiu del Centre d'Art Tecla Sala, una experiència pionera a L'H

Cada any acosta l'art a centenars de nens i nenes

Aconseguir que els més petits s’interessin per l’art en tots els seus estils no és gens fàcil. Molt menys aconseguir que la visita a una exposició es converteixi en una experiència inoblidable i els quedin ganes de repetir. Al Servei Educatiu del Centre d’Art Tecla Sala ho han aconseguit.

 

La Teresa Rubio i la Úrsula García, responsables del Servei Educatiu del Centre d’Art Tecla Sala van començar a treballar l’any 2007 en la creació d’un programa d’activitats associat a les diferents exposicions que van passant pel centre. Es tractava d’acostar l’art als diferents públics, especialment nens i nenes d’educació infantil i primària.

Des de llavors, explica la Teresa, “a partir del material de l’exposició que ha de venir, busquem la manera d’apropar-la als nens i nenes. En funció dels grups d’edat pensem en les activitats més adients”.

No només això, sinó que les activitats es complementen amb un taller experimental a on els visitants es posen en el lloc de l’artista per viure en primera persona el procés de creació. “No sempre és fàcil. Hi ha exposicions que ens fan pensar molt tant en el fil conductor de la visita com en el taller experimental, però sempre sorgeix alguna idea”, diu la Teresa Rubio.

I és cert. Hem acompanyat els infants de P5 de l’escola Pau Sans a veure “La Muntanya de Sal”, una de les exposicions “difícils”, com la qualifica la Teresa, per la seva diversitat d’obres, artistes i gèneres. Tot i així, la Úrsula García, que és qui condueix en aquesta ocasió la visita, se’n surt prou bé.

Només cal fixar-se en les cares dels nens i nenes quan veuen el retrat de la Tecla Sala i descobreixen que és ella qui dona nom al Centre d’Art, o quan la Úrsula els acosta fins al quadre que mostra la casa de Rafael Barradas a L’Hospitalet, els parla dels il·lustres convidats que per allà van passar i els explica un conte infantil que el propi Barradas va dibuixar.

El Centre d’Art Tecla Sala no és, però, l’únic equipament cultural de la ciutat que compta amb un servei educatiu. La xarxa de biblioteques, els centres culturals, el Museu d’Història i la Fundació Arranz Bravo, entre d’altres, ofereixen també activitats específiques per a diferents tipus de públic. En total n’hi ha 83. Per primera vegada, totes aquestes activitats es poden consultar en un únic document que ha editat la regidoria de Cultura i que es pot trobar al web de l’Ajuntament.