Taquilla Inversa - L'Auditori Barradas aixeca el teló amb Reproduir video

23-7-2021 Taquilla Inversa - L'Auditori Barradas aixeca el teló amb "Sopa de pedres"

També la periodista Helena Villar amb "Esclavos Unidos"

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 23-7-2021

  23-7-2021

  Taquilla Inversa - L'Auditori Barradas aixeca el teló amb "Sopa de pedres"

  També la periodista Helena Villar amb "Esclavos Unidos"

 • Video: 16-9-2021

  16-9-2021

  Acústic: Joan Blau

 • Video: 16-9-2021

  16-9-2021

  Entrevista: Joan Blau presenta "Arrels de músic"

 • Video: 16-9-2021

  16-9-2021

  Districte Cultural: El Centre d'Art Tecla Sala, Fund. Arranz-Bravo i TPK comencen temporada de tardor

 • Video: 16-9-2021

  16-9-2021

  Gastrolover: el nou Celler 1912

 • Video: 16-9-2021

  16-9-2021

  Taquilla Inversa- La bailaora Ana Morales obre la temporada del Teatre Joventut

  També la música de Joan Blau i Gastrolover al Celler 1912

 • Video: 9-9-2021

  9-9-2021

  Acústic: Mario Zeta

 • Video: 9-9-2021

  9-9-2021

  Entrevista: Mario Zeta

 • Video:

  Popurri Pop: Dives del pop

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 03. 07. 2013

Pares i nens construeixen un gamelan amb materials reciclats

És una de les activitats d'estiu de l'Escola de Música-Centre de les Arts

Què és un gamelan? És un instrument d’indonèsia format per diferents instruments. L’Escola de Música-Centre de les Arts ha proposat a pares i nens de l’escola Joaquim Ruyra construir un gamelan amb materials reciclats i aprendre a tocar-lo. És una de les activitats d’estiu de l’Escola de Música que també realitza un casal per als seus alumnes d’instrument.

Bidons, paelles, tubs de plàstic, pots plens de llavors. Tot serveix per a aquest gamelan tan particular que construeixen paren i fills i que faran sonar durant la Festa Major de la Florida.

Durant tota la setmana es realitza aquest curiós casal d’estiu intergeneracional per construir i tocar aquest instrument de percussió. “És una activitat per fer comunitat. Cada peça del gamelan no té sentit sense l’altra peça. D’aquesta forma es fomenta la relació entre pares i fills i també entre les famílies del barri”, explica la directora de l’Escola de Música-Centre de les Arts, Núria Sempere.

L’activitat estiuenca del gamelan és una novetat de l’Escola. També ho és el casal de música que es realitza durant la setmana a La Marina. Participen 120 alumnes de l’Escola de Música que toquen algun instrument. Durant la setmana faran classe de seu instrument i de conjunt i aprendran disciplines noves com el gòspel, les danses tradicionals o el sound painting.

El pròxim curs, més alumnes

L’Escola de Música-Centre de els Arts també està tancant aquests dies la preinscripció per al pròxim curs. Al setembre comptarà amb 1.500 alumnes, 300 més que el curs passat.

Una part dels nous alumnes són inscripcions als diferents grups de l’escola. L’altra part són alumnes de les escoles Lola Anglada, Charly Rivel i Ausias March on es realitzen classes de música o dansa dins de l’horari escolar. “Cada any es va afegint un curs. Al setembre participaran en aquesta iniciativa els alumnes de segons, tercer, quart i cinquè”, explica Núria Sempere.

Hi ha dues escoles més de la ciutat a les que s’imparteix música o dansa dins de l’horari escolar com una forma de cohesió i de millora del rendiment. Es tracta dels centres Pau Vila, Ramon y Cajal i Gornal.
“Pensàvem que la crisi faria que hi hagués una davallada en la matriculació per al pròxim curs. Però ha passat tot el contrari. És una mostra de la confiança que posen les famílies en l’Escola de Música-Centre de els Arts”, diu Sempere.