Taquilla Inversa -Júlia Blum presenta Reproduir video

19-5-2022 Taquilla Inversa -Júlia Blum presenta "Sobre la marxa"

També, aniversari de La Universal, Tallers Oberts i Popurri Pop

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 19-5-2022

    19-5-2022

    Reportatge: 25 anys dels locals d'assaig La Universal

  • Video: 19-5-2022

    19-5-2022

    Districte Cultural: Tres Passos Estudio

  • Video: 19-5-2022

    19-5-2022

    Acústic: Júlia Blum

  • Video: 19-5-2022

    19-5-2022

    Llibres: el Bibliomercat de Santa Eulàlia

  • Video: 19-5-2022

    19-5-2022

    Popurri Pop: Eurovisió

  • Video: 19-5-2022

    19-5-2022

    Taquilla Inversa -Júlia Blum presenta "Sobre la marxa"

    També, aniversari de La Universal, Tallers Oberts i Popurri Pop

  • Video: 12-5-2022

    12-5-2022

    Acústic: Serch

  • Video: 12-5-2022

    12-5-2022

    Entrevista: la banda Serch presenta "Post" al Zowie

  • Video: 12-5-2022

    12-5-2022

    Gastrolover: Chamako

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 30. 04. 2013

"Cuina eròtica romana", nou llibre de Josep Maria Solías

Relaciona la gastronomia i la sexualitat a l'imperi romà

Els ous, el marisc o els bulbs eren aliments molt utilitzats a l’imperi romà. Productes considerats afrodisíacs que queden reflectits en el nou llibre del cap de Patrimoni Cultural de L’H, Josep Maria Solías. Deu receptes que encara són ben actuals.

L’Imperi Romà ha fascinat i continua fent-ho a molta gent. El domini que van tenir del món ha provocat molta literatura, fins i tot la gastronòmica. Josep Maria Solías, historiador i arqueòleg, i director del Museu de L'Hospitalet, és un apassionat de l’època romana i ha publicat diversos llibres sobre la gastronomia romana.

Els ous, el marisc, la ceba o l’all són productes que han estat, des de sempre, considerat afrodisíacs. Ja a l’imperi romà eren conscient d’això i els utilitzaven en els sopars, com a preàmbul d’una nit eròtica.

Les bacanals eròtiques romanes han estat mitificades en les pel•lícules de Hollywood, però segons Josep Maria Solías, “hi ha molt de fantasia en les bacanals però sí és cert que el sopar era el preàmbul per a una nit plena d'erotisme. Els sopars predisposaven per al joc amatori i a una nit carregada de sexualitat però l’orgia cinematogràfica no es donava”.

Solías ha dit que “fa anys que la meva investigació versa sobre l’arqueo - gastronomia i no és el primer llibre que publico sobre la qüestió editat pel Museu de Badalona”.

“En el marc d l’exposició El sexe en època romana, he fet aquest llibre que repassa el receptari i fa l’explicació del que seria l’erotisme i el que envoltava aquest món a l’imperi romà. Semblant al nostre però també amb diferències”, ha assenyalat Josep Maria Solías.

Solías ha volgut destacar que “el receptari el podem fer a casa sense problemes. Aquest és l’objectiu del llibre. Hem tret deu receptes que es poden elaborar amb més o menys habilitat a la cuina de cadascú de nosaltres”.

Segons Solías “els ingredients són mediterranis: ous, bulbs o marisc a més de productes que ara són més fàcils d’aconseguir perquè hi ha establiments de cuina llunyana que ens permeten accedir a tot tipus de productes”.