L'Informatiu - 27-11-2020 Reproduir video

27-11-2020 L'Informatiu - 27-11-2020

Destaquem Tots els vídeos

  • Video: 30-11-2020

    30-11-2020

    L'Informatiu - 30-11-2020

  • Video: 26-11-2020

    26-11-2020

    L'altra mirada: els 5 sentits en el cinema

  • Video: 26-11-2020

    26-11-2020

    Districte Cultural: L'humorista gràfic Sergi Moreso

Ajuntament i Generalitat treballaran en la reformulació del PDU Granvia-Llobregat

En paral·lel també presentaran un recurs de cassació contra les sentències del TSJC que anul·laven el projecte

La millora de les dades de Covid-19 es consolida a L'H

La velocitat de propagació continua al voltant del 0,80

Les escoles Xaloc i Pineda celebren la resolució del TSJC per renovar el concert educatiu

La Generalitat havia retirat el finançament públic als centres que separen per sexe

El Festival Django uneix un cop més la Django Orchestra Academy amb músics internacionals

L'exalumne de l'EMMCA, Camil Alcarazo, hi ha participat com a membre del Django Legacy

L'ONCE reparteix un ‘Sueldazo' a L'H

Amb 5.000 euros al mes durant 20 anys

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 30. 04. 2013

"Cuina eròtica romana", nou llibre de Josep Maria Solías

Relaciona la gastronomia i la sexualitat a l'imperi romà

Els ous, el marisc o els bulbs eren aliments molt utilitzats a l’imperi romà. Productes considerats afrodisíacs que queden reflectits en el nou llibre del cap de Patrimoni Cultural de L’H, Josep Maria Solías. Deu receptes que encara són ben actuals.

L’Imperi Romà ha fascinat i continua fent-ho a molta gent. El domini que van tenir del món ha provocat molta literatura, fins i tot la gastronòmica. Josep Maria Solías, historiador i arqueòleg, i director del Museu de L'Hospitalet, és un apassionat de l’època romana i ha publicat diversos llibres sobre la gastronomia romana.

Els ous, el marisc, la ceba o l’all són productes que han estat, des de sempre, considerat afrodisíacs. Ja a l’imperi romà eren conscient d’això i els utilitzaven en els sopars, com a preàmbul d’una nit eròtica.

Les bacanals eròtiques romanes han estat mitificades en les pel•lícules de Hollywood, però segons Josep Maria Solías, “hi ha molt de fantasia en les bacanals però sí és cert que el sopar era el preàmbul per a una nit plena d'erotisme. Els sopars predisposaven per al joc amatori i a una nit carregada de sexualitat però l’orgia cinematogràfica no es donava”.

Solías ha dit que “fa anys que la meva investigació versa sobre l’arqueo - gastronomia i no és el primer llibre que publico sobre la qüestió editat pel Museu de Badalona”.

“En el marc d l’exposició El sexe en època romana, he fet aquest llibre que repassa el receptari i fa l’explicació del que seria l’erotisme i el que envoltava aquest món a l’imperi romà. Semblant al nostre però també amb diferències”, ha assenyalat Josep Maria Solías.

Solías ha volgut destacar que “el receptari el podem fer a casa sense problemes. Aquest és l’objectiu del llibre. Hem tret deu receptes que es poden elaborar amb més o menys habilitat a la cuina de cadascú de nosaltres”.

Segons Solías “els ingredients són mediterranis: ous, bulbs o marisc a més de productes que ara són més fàcils d’aconseguir perquè hi ha establiments de cuina llunyana que ens permeten accedir a tot tipus de productes”.