Taquilla Inversa Resum Estiu (5) Reproduir video

12-08-2022 Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-08-2022

  12-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (5)

 • Video: 05-08-2022

  05-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (3)

 • Video: 04-08-2022

  04-08-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (2)

 • Video: 28-07-2022

  28-07-2022

  Taquilla Inversa Resum Estiu (1)

 • Video: 21-7-2022

  21-7-2022

  Entrevista: el Bellvitge Music Festival escalfa motors

 • Video: 21-7-2022

  21-7-2022

  Acústic: Martina Burón

 • Video: 21-7-2022

  21-7-2022

  L'Altra Mirada: els altres superherois

 • Video: 21-7-2022

  21-7-2022

  Reportatge- Anabel Espada: "El còmic ja no és un producte de segona"

 • Video: 21-7-2022

  21-7-2022

  El Mora: "Que viva la PEPPA"

 • La política, en clau d'humor, amb Toni Soler

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 02. 05. 0004

La política, en clau d'humor, amb Toni Soler

L'humorista ofereix una xerrada al Centre Cultural Tecla Sala

Conegut per la seva faceta humorística, el periodista Toni Soler va acostar-se al Centre Cultural Tecla Sala per analitzar un tema molt seriós: la política. Amb l'ajuda de la periodista Laura Catalan, i sota el títol Cap a una minoria absoluta, el periodista va posar el seu particular toc d'ironia a l'actualitat política.
Elisabeth Pavón. La periodista de Televisió L'Hospitalet Laura Catalán va ser l'encarregada de conduir una xerrada molt particular amb el periodista i humorista Toni Soler. Comparteixen professió, però les seves són dues maneres molt diferents de fer les coses. En Toni Soler ja fa molt de temps que es dedica a parlar de l'actualitat, i més concretament de l'actualitat política, en clau d'humor.

Les imitacions dels polítics són l'eix vertebrador del seu programa Minoria absoluta tant en la seva versió radiofònica de RAC 1 com en la televisiva de City TV. Però el cert és que, tal i com va dir ahir el periodista, "l'humor és una cosa molt seriosa", i cal tenir una molt bona capacitat d'anàlisi per poder fer broma amb l'actualitat.

Precisament per això, per la seva capacitat d'interpretar la realitat i pel seu coneixement de tot el que passa en la vida política, el grup de debat 3/4 x 5/4 el va escollir per ser l'encarregat d'explicar de manera entenedora i divertida allò que està passant als governs Catalunya i a Espanya.

Soler va parlar del tripartit, del nou govern del PSOE, de Carod-Rovira, de Maragall, de José Bono, de José Maria Aznar i de molts altres, fent broma, però deixant entreveure les claus de tot allò que s'està movent en l'actualitat política del país.

En clau d'humor, el periodista va dir que José Bono és un regal que el govern fa als humoristes, i tot i que era difícil superar a Trillo, la presa de possessió no va decebre en absolut. Malgrat això, Toni Soler va explicar que riure's de determinades personalitats no és tan fàcil com sempre.

Segons Toni Soler, els polítics estan força acostumats a rebre crítiques i a ser el blanc de les bromes, potser és per això que no es queixen quan veuen la seva caricatura a Minoria absoluta. Molt més delicat és, segons Soler, fer broma de determinades institucions com la monarquia o l'església.

Ell mateix s'ha hagut d'enfrontar a les queixes de la Casa Reial, del Bisbat de Barcelona i, fins i tot, de l'Associació d'actors i artistes de Catalunya, que es van sentir ofesos perquè ell i el seu equip doblaven, en clau d'humor, algunes escenes de la telenovel·la El cor de la ciutat.

Més enllà dels petits ensurts, Soler es va mostrar molt satisfet de la seva feina a la ràdio i a la televisió local. Un programa d'humor polític com el seu, va dir, només és possible en una televisió petita, perquè no podria competir amb programes de grans audiències com els de les televisions estatal.

També considera el periodista que l'humor polític només és possible en una situació com la que es viu ara, en un moment en el que la política es mou i en el que gairebé tothom és capaç d'identificar els personatges parodiats.

Ja més seriosament, Soler va parlar de majories i minories, parlamentàries, és clar, i va mostrar la seva satisfacció pel fet de que, al menys durant els propers 4 anys, el diàleg haurà de ser per força la tònica general tant al govern d'Espanya com al de Catalunya, i ell i el seu equip, com no pot ser d'altra manera, pensen continuar analitzant tot el que passi sense perdre el somriure.

Canal-h.net. 02/05/04