Un total de cinquanta armaris elèctrics de distribució urbana s’han posat a disposició de joves artistes que mitjançant pintures i grafits reduiran l’impacte visual del voltant. Una iniciativa artística proposada pel conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i Endesa.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i Endesa permet que 13 centres de transformació i l’exterior de 50 armaris elèctrics de distribució urbana de la ciutat es posin a disposició de joves artistes d’entre 15 i 25 anys.

La proposta ofereix un espai a estudiants d’art per visibilitzar-se per mitjà de l’art urbà i una mesura que vol conscienciar sobre la cura del medi ambient i la sostenibilitat integrada a l’entorn urbà, davant les pintades i grafits que proliferen a la ciutat. 

La iniciativa permetrà reduir l’impacte visual de les instal·lacions de distribució, integrar-les en el seu entorn i millorar, en conseqüència, els espais públics del voltant. Lluís López, alumne de l’Escola Josep Serra i Abella, explica que per ell és un plaer haver estat escollit per donar alegria al mobiliari urbà i més en concret a aquests armaris d’instal·lacions elèctriques, “amb aquest projecte volem canviar l’opinió de moltes persones que pensen que l’art urbà és vandalisme”. 

Les intervencions artístiques es realitzaran fins al 31 de març.