Un any més, la Biblioteca la Bòbila participa en el festival BCNegra de novel·la negra i policíaca. Al llarg del mes de febrer l’equipament acull una programació d’activitats per a totes les edats i una exposició central, que sota el títol “Ha, ha… bang!”, posa la mirada en la relació entre l’humor i aquest gènere literari.

Es tracta d’una mostra de part del fons de novel·la negra de la biblioteca, que inclou títols internacionals i també escrits en català i castellà. Un conjunt d’obres en què, a través de les descripcions, els personatges o les pròpies accions, sovint trobem la presència de l’humor i les seves variants. Fragments en què la ironia, la paròdia o la farsa contraresten  la cruesa del relat.

En aquest sentit, la directora de la Bibliboteca de la Bòbila, Ilumi Ramos, explica que “moltes vegades la novel·la negra fa servir l’humor com a contrapès. Normalment hi ha ironia en els personatges o es descriu una situació totalment caòtica, d’alguna manera reflecteix l’ànima humana, en què hi ha tant una part fosca com humor”.

L’exposició també té un format en línia, ja que es pot visitar a través del blog de la biblioteca.

En el marc de la BCNegra, la biblioteca de la Bòbila acull diferents activitats, com el club de lectura centrat en les novel·les Todos habían dejado de bailar”d’Alberto Valle -guanyadora del darrer premi L’H Confidencial- i “Bajo la dura luz”, de Daniel Woodrell.

Durant tot el mes també es podrà participar en un concurs de preguntes sobre les novel·les guanyadores del premi L’H Confidencial, en què se sortejarà un lot de llibres.

Una altra de les propostes és la conversa virtual amb Hernán Migoya, guionista de cinema, còmic, traductor i editor de fanzines que recentment ha escrit la novel·la “Nadie nuevo cerca de ti”.

Els amants del cinema també podran gaudir del cicle al voltant de l’actor Edward G. Robinson, conegut pels seus papers de gàngster i mafiós. Es farà cada divendres de febrer a les 18h i es projectaran les pel·lícules “Litlle Caesar”, “Perversidad”, “El Extraño” i “El rey del juego”.

A més, el festival de novel·la negra i policíaca torna a obrir-se al públic infantil i juvenil“Són els nostres futurs lectors i pensem que és una bona manera d’introduir el gènere”, assegura Ilumi Ramos.

Així, es farà una Hora del Conte especial dedicada als casos de la detectiva Faus, així com clubs de lectura per als més petits i un taller per poder fer un joc de Cluedo personalitzat.

La programació del festival BCNegra s’allargarà fins el 28 de febrer.