El Saló del Manga torna, del 8 a l’11 de desembre, a Fira Granvia L’H amb més espai, 82.000 metres quadrats, que no pas abans en la seva ubicació a Montjuïc. Es comptarà de nou amb la presència d’artistes internacionals com ara el creador del anime The Seven Seadly Sins, Nakaba Suzuki o el recentment guardonat, Shun Umezawa.

La directora del Saló del Manga, Meritxell Puig, ha explicat a TV de L’Hospitalet que “tornem amb una oferta molt més gran i hem recuperat moltes activitats que s’havien perdut amb la pandèmia com ara tallers d’animació, de Cosplay, de gastronomia, el Manga Kids o convidats japonesos”. Puig recomana mirar “molt bé la programació a la web del saló per no perdre’s res”.

La nova ubicació a Fira GranVia ha estat “tot un repte molt il•lusionant, però també esgotador perquè ens hem hagut d’adaptar a un espai molt més gran”.

Recordem que fa uns anys el Saló del Manga es celebrava al recinte firal de La Farga “el retorn a L’Hospitalet ha estat el tancament d’un cercle perquè tornem millors i amb més experiència. Van ser uns anys meravellosos a La Farga i estem contents de tornar a la ciutat”.

En quan a les activitas, i a nivell musical, destaca la cantant japonesa Yoko Takahashi i les cinc integrants de Faky, que presentaran en exclusiva internacional el seu nou àlbum. A més, durant els quatre dies del saló actuaran Mahousyoujo Ni Naritai, la Kame Band, Victormame i Tenkaichi Musical.

També cal destacar la creació del Radio Music Stage, una de les novetat d’enguany que barrejarà la música amb la gravació del diversos podcast en viu i que serà l’inici de la col•laboració amb Radio Primavera Sound.

Els organitzadors volen superar els 152.000 visitant de la darrera edició abans de la pandèmia i en el nou espai, que ha de ser definitiu, es vol que es pugui adaptar millor a la realitat editorial actual que va augmentant des de fa anys.

L’assessor de continguts del saló, Oriol Estrada, ha dit que “en començar eren poques les persones que anaven als actes en els que es presentaven les novetats editorials i ara, en canvi, és, sense dubte, una de les parts més importants del saló”.

Estrada també s’ha felicitat de la recuperació del Manga Kid, un espai per als més joves, ja que ells també són protagonistes”. Per la seva banda, la directora de Ficomic, Meritxell Puig, ha recordat que “ja hem fet sold out, dijous, dissabte i diumenge i resten poques entrades pel divendres”. També ha dit que “aquesta edició té un 6% més d’expositors que el 2019 i haurà una presència especial del manga en català i als fans de One Pieces els hi espera una sorpresa”.