Vídeo- Taquilla Inversa - Alessio Arena i Reproduir video

24-11-2022 Vídeo- Taquilla Inversa - Alessio Arena i "Nana de las Moscas"

I el nostre càsting per Objectiu Paki 3

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Reportatge: Ale Risorio presenta "Aviverdei" al Gestviu

 • Video: 24-11-2022

  24-11-2022

  Clip Taquilla Inversa- L'Altra Mirada: la tècnica de stop-motion

 • Video: 24-11-2022

  24-11-2022

  Clip Taquilla Inversa- Càsting de TVL'H per OP3

 • Video: 24-11-2022

  24-11-2022

  Vídeo- Taquilla Inversa - Alessio Arena i "Nana de las Moscas"

  I el nostre càsting per Objectiu Paki 3

 • Video: 17-11-2022

  17-11-2022

  Clip Taquilla Inversa- Entrevista: Pep Tosar clou l'Acròbates amb "El fingidor"

 • Video: 17-11-2022

  17-11-2022

  Clip Taquilla Inversa- Llibres: club d'òpera de la Bib. Can Sumarro

 • Video: 17-11-2022

  17-11-2022

  Clip Taquilla Inversa-El Mora: Young Spanish Language

 • Video: 17-11-2022

  17-11-2022

  Clip Taquilla Inversa- Reportatge: les Rookids de L'H, al World of Dance Spain

 • Video: 17-11-2022

  17-11-2022

  Taquilla Inversa -Edu Esteve d'Eufòria presenta el seu primer single "La Primavera"

  També Pep Tosar amb "El fingidor" i Walter Capdevila al Creativa

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 29. 09. 2022

La família Parera dona la col·lecció de retrats dels seus avantpassats al Museu de L'H

Les pintures mostren diverses personalitats polítiques i socials de la història de la ciutat

La família Parera, amb 240 anys de presència documentada a la ciutat, ha donat al Museu de L'Hospitalet retrats dels seus avantpassats. Es tracta d'una col·lecció de nou quadres que recullen sis generacions d'una saga que ha marcat la història de la ciutat, amb diverses personalitats que han deixat un llegat en la vida política i social del municipi, entre ells dos alcaldes.

Un dels membres de la família, Anton Parera, explica que "el nostre quatre-besavi, Pau Parera, va ser un dels creadors del canal de la Infanta, que va ser una innovació espectacular per a L'Hospitalet que va transformar la Marina en uns terrenys on es van arribar a fer quatre collites cada any".

La saga dels Parera també ha estat molt lliga a la política municipal. "El fill d'en Pau Parera, l'Antoni, va ser alcalde de L'Hospitalet i el creador del Casino del Centre. Va ser una obra social perquè amb els seus amics van donar els terrenys i finançar la construcció de l'edifici. I el seu nét, en Josep Parera, també va ser alcalde i cap del Sometent del Baix Llobregat", explica.

Una empremta que els Parera volen recordar i compartir amb la ciutadania. Per això han cedit els retrats dels seus avantpassats al Museu de L’Hospitalet. "És una història que està viva i que no es pot perdre. Ens va semblar que el Museu seria un bon lloc perquè estiguessin tots els Parera reunits", assegura l'Anton.

Per tal de preservar aquesta memòria, el director del Museu de L'Hospitalet, Josep Maria Solias, explica que "primer vam documentar les obres i després hem fet una restauració a fons de tots els retrats amb l'ajut de la Generalitat".

Des de l'Ajuntament han volgut agraïr la donació de les obres amb un acte de reconeixement a la família Parera presidit per l'alcaldessa, Núria Marín. També hi ha assisit el tinent d'alcaldia de Cultura, David Quirós, que ha afirmat que "gràcies a la generositat de la família ara podem exposar els retrats i ja formen part del patrimoni de la ciutat. Han decidit que tothom pugui gaudir no només dels quadres sinó també de la història d'allò que representa la família Parera a la nostra ciutat".

Els retrats estaran exposats a l’Harmonia fins a finals de la setmana vinent. Després, s’incorporaran al fons del Museu i estaran disponibles per a exhibicions temporals o itinerants arreu de Catalunya.