El festival L’Herència, flamenc i patrimoni, amb el suport de l’Ajuntament, es durà a terme en quatre districtes, amb l’objectiu de generar un recorregut d’interès cultural on s’unirà el valor del flamenc actual amb el patrimoni local. Durant els dies 10,11,17 i 18 de setembre s’oferiran vuit propostes de dansa i música en set espais singulars, tots d’accés lliure. 

A la programació d’enguany es podrà gaudir d’artistes reconeguts i d’extensa trajectòria com el bailaor José Maya, col·laborador de figures internacionals com Marc Anthony, Beyoncé, Tomatito o Vicente Amigo, amb el seu espectacle immersiu a l‘Ermita de Bellvitge. Ho farà acompanyat de Rafael Jiménez ‘Falo’, Sandra Carrasco, Diego Amador Jr i José Luis López. Serà el tercer cop que es representa l’espectacle ‘Liturgia’ arreu del món, ja que abans només s’ha pogut veure a París i Sevilla.

Un valor consagrat i també figures emergents com Sara Jiménez, que amb ‘Adioses’ s’acompanya del ballarí català Martí Corbora i l’artista Niña de Espejo, i sota la direcció escènica de Juan Kruz Días de Garaio Esnaola.

A L’Herència, també es podrà xalar amb altres coproduccions com l’estrena absoluta de ‘Prima Par’ de Carmen Muñoz i Marta Nogal, o col•laboracions internacionals com la de ‘Sonate’ d’Ana Perez, arribada del Festival Flamenco Azul de Marsella.

La sessió inaugural serà dissabte, 10 de setembre a les 18 hores, amb un recorregut guiat per diferents espais patrimonials del barri del Centre, amb intervencions artístiques d’alumnes del municipi, coreografiats per Marina Paje, i amb cantaors de ‘Tertúlia Flamenca de L’Hospitalet’.

La Casa dels Cargols, a la Torrassa, o Can Trinxet, a Santa Eulàlia, seran alguns dels espais que acolliran les actuacions.