Taquilla Inversa - Julen presenta Reproduir video

26-5-2022 Taquilla Inversa - Julen presenta "Caiguda lliure"

També, Kongsutori amb Lorena Franco i El Mora

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-5-2022

  26-5-2022

  Acústic: Julen

 • Video: 26-5-2022

  26-5-2022

  L'Altra Mirada: les altres còpies de pelis dels 80

 • Video: 26-5-2022

  26-5-2022

  Kongsultori: l'escriptora i actriu Lorena Franco

 • Video: 26-5-2022

  26-5-2022

  El Mora: l'origen del nom "L'Hospitalet"

 • Video: 26-5-2022

  26-5-2022

  Reportatge: el desclassament i la cultura a les classes populars

 • Video: 26-5-2022

  26-5-2022

  Taquilla Inversa - Julen presenta "Caiguda lliure"

  També, Kongsutori amb Lorena Franco i El Mora

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Reportatge: 25 anys dels locals d'assaig La Universal

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Districte Cultural: Tres Passos Estudio

 • Video: 19-5-2022

  19-5-2022

  Acústic: Júlia Blum

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 11. 05. 2022

L'H celebra la Nit dels Museus

Aquest dissabte al Museu de L'Hospitalet i al Centre d'Art Tecla Sala

Torna una nova edició de la Nit dels Museus i una nova oportunitat de visitar museus i exposicions en horari nocturn. A partir de les sis de la tarda, d’aquest dissabte 14 de maig, i fins a la una de la matinada, es podrà gaudir de propostes culturals i lúdiques per a tots els públics al Museu de L’Hospitalet i al Centre d’Art Tecla Sala.

Al Museu es podran visitar tant les exposicions permanents com les temporals. La seu de l’Harmonia ens proposa l’exposició “Color, forma ... i volum.Els retaules de l’església de L’Hospitalet”, una mostra de retaules del segle XVI. El director del Museu, Josep Maria Solías, ha afirmat a l'espai de l'Entrevista de l'Informatiu que “volem que la Nit es converteixi en dia, i la llum torni a ser la protagonista”.

També es pot visitar “Cinquanta objectes per a cinquanta anys”, l’exposició commemorativa del cinquantè aniversari del Museu de L’Hospitalet. I on es pot trobar entre d’altres segons explica Solías, “objectes tan variats com una moto fabricada a la ciutat que era l’habitual de la Guàrdia Civil, el primer document que parla de Bellvitge, la primera dona de L’Hospitalet, un casc d’un treballador de La Farga, l’escopeta d’en Quico Sabaté o una pilota de softball dels Jocs del 92. És una mostra molt diversa que permet visualitzar una historia coral de la ciutat i que està agradant molt”.

Altres activitats que es realitzaran entorn del Museu són “Paraules de llum”, un taller per a tots els públics on s’escriuran paraules en caixes amb efectes lumínics, serà a Casa Espanya a partir de les 18.30 h. Allà mateix i a les 20.30h s’iniciarà la ruta pels llocs més emblemàtics del centre històric de la ciutat conduïda pel mateix Josep M. Solias. A l’Harmonia podrem veure la projecció lumínica OLANIT, a partir de les 18h. Més tard, a les 19.30h i a les 21.30 h es faran visites guiades a l’exposició “Cinquanta objectes per a cinquanta anys”, a càrrec de Teresa Moreno, comissària de la mostra.

La proposta del Museu es completa amb “Trajecte STEAM”, una exposició sobre el model STEAM, integrador i transversal del coneixement de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, les arts i les matemàtiques dins del procés educatiu.

La seu de Casa Espanya ens ofereix “L’Hospitalet: un indret, una història”, exposició permanent d’història de la ciutat corresponent a la industrialització fins als anys vuitanta del segle XX. També es pot veure “L’Hospitalet, segle XX. L’Hospitalet i la memòria democràtica”, un homenatge a les persones que van lluitar i contribuir a la llibertat i la democràcia en el context de la Segona República, la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Activitats de carrer, llum i història

A banda de les exposicions, els museus oferiran altres activitats per gaudir de la cultura i del patrimoni en aquesta jornada festiva. Per la seva banda, la seu del Museu a Can Riera organitzarà a les 18.30h el taller familiar “Qui vivia a L’Hospitalet de fa 5 milions d’anys?”. Aquesta activitat ens explicarà com eren els habitants del nostre planeta durant el Pliocè.

El carrer del Xipreret serà l’escenari de dues activitats relacionades amb jocs lumínics: Ciclops de llum, a partir de les 20 h i amb diferents projeccions fins ben entrada la nit, i Prenem... la lluna, una instal•lació lumínica de gran format.

Música, dansa i art sota les estrelles

El Centre d’Art Tecla Sala ens proposa portes obertes a l’exposició “Redonda redonda”. Aquest serà l’últim cap de setmana per visitar aquesta exposició fruit d’una recerca formal partint del cilindre com a element essencial. D’altra banda, la mostra “Els migdies d’Afeli” pren com a punt de partida la noció d’afeli per qüestionar el paper de la llum i la lògica de la mirada en la construcció del coneixement.

La proposta de la Tecla Sala es completa amb espectacles de dansa de diferents estils: dansa aèria, dansa clàssica i flamenc contemporani així com amb música en directe. En Jaume Amatller, Notxa, serà el mestre de cerimònies i dinamitzarà tota la jornada.

A les 21.30 h podrem veure Pètals amb la companyia ¡Maldita Seas!, un espectacle de dansa vertical amb música a càrrec de l'agrupació Jazz Manouche de l’EMMCA. A continuació, a les 22.15 h, Antares, amb l’ACA Marismas del Guadalquivir, espectacle de flamenc contemporani fruit del treball de la bailaora i coreògrafa Carmen Muñoz i els membres de Zyryab, la formació de ball andalús i flamenc de l’entitat. A les 23 h, Les 4 Estacions, amb l’Escola 4 Hores, espectacle de dansa clàssica. Per acabar, a les 23.45 h Foc! espectacle visual a càrrec del TRO, entitats de foc de L’Hospitalet. L’EMMCA (Escola Municipal de Música-Centre de les Arts) amenitzarà la vetllada amb música en directe; serà a partir de les 18.30 h i a càrrec dels combos i formacions musicals de l’escola (Big Band Show Me The Money, Banda EMMCA i Gipsy Project).