Taquilla Inversa - Reproduir video

30-6-2022 Taquilla Inversa - "Una jungla de farsants", nou disc de Cronopios

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30-6-2022

  30-6-2022

  Entrevista: Espai VO i homenatge a Miquel Claperols

 • Video: 30-6-2022

  30-6-2022

  Entrevista: "Pedro i el capità", muntatge de fi de temporada al Centre Catòlic

 • Video: 30-6-2022

  30-6-2022

  Taquilla Inversa - "Una jungla de farsants", nou disc de Cronopios

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Acústic: Perfecto Desorden

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Entrevista: La banda hospitalenca Perfecto Desorden

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Entrevista: Alberto Valle, guanyador Premi L'H Confidencial

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Reportatge: "La memòria de l'aigua: testimonis d'un paisatge absent"

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Kongsultori Influencer: Agustín Kong tanca etapa

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Taquilla Inversa- El Festival Per Amor a L'Hart recupera la normalitat

  El guanyador del Premi L'H Confidencial i el grup Perfecto Desorden

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 24. 04. 2022

Punt final de les Festes de Primavera 2022

Gran afluència de públic en l'any que la celebració torna al format habitual

Els hospitalencs han sortit massivament al carrer per celebrar les Festes de Primavera i han omplert els diferents espais que des del dijous passat han estat escenari de les activitats programades. Unes festes que han tornat al format habitual després de dos anys de pandèmia. La pluja, però, de la diada de Sant Jordi, va obligar a fer alguns canvis i a suspendre el Fabulari. 

La Nit de foc ha posat punt i final a les Festes de Primavera. Les colles de diables i diablesses de la ciutat han realitzat el tradicional correfoc i tot seguit, un gran castell de focs d’artifici ha fet les delícies del públic concentrat a la plaça de l’Ajuntament. Les colles participants en el correfoc han estrenat el lateral de la Porta de l’Infern.

El matí del darrer dia de festes ha estat centrat en activitats d’entreteniment en diferents punts de la ciutat i en mostres de cultura popular i tradicional, com les sardanes, els gegants i els castells.

També hi ha hagut lloc per a l’activitat física, amb la festa de la bici organitzada a la plaça d’Europa, on també s'han ofert tallers de diferents esports a càrrec d'entitats esportives de la ciutat.

Pel que fa a la programació musical, darrera jornada del festival de blues i música negra Primavera in Black, a Can Sumarro. La darrera jornada ha aplegat des de grups de músics joves a grups de músics de renom internacional ja coneguts entre els amants del blues. El premi que atorga el festival ha anat a parar enguany a Joan Ventosa per la promoció del blues a L'Hospitalet durant molts anys.

El darrer concert de les festes ha estat el de Los Diablos, a la Remunta, que ha omplert el recinte d'un públic intergeneracional que coneixia moltes de les seves cançons com "Un rallo de sol", "Rosana" o "Fin de semana".

Cultura popular i tradicional, a dojo

Molt bona acollida de la jornada castellera del diumenge. La colla Jove de L’H, els Nois de la Torre de Torredembarra i la Muixaranga de Barcelona, -formada per valencians establerts a Barcelona- han aixecat pilars i torres, tot i que en alguns casos la descàrrega no ha estat possible.

La Trobada de Gegants ha arribat a la 31a edició. La novetat d’aquest any ha estat que el ball final i la cloenda de la trobada han tingut lloc a la pl. de la Remunta. Les colles convidades han vingut d’Olesa de Montserrat, Cassà de la Selva i Molins de Rei. Com anècdota cal dir que un dels gegants de la ciutat, el Jaume I, ha caigut després de trepitjar un forat a l’asfalt del carrer de Barcelona. A conseqüència de la caiguda ha perdut una mà. Segon fonts de la Coordinadora gegantera de L’H, la reparació del Jaume I s’accelerarà per tal de tenir-lo recuperat de cara a les festes majors d’aquest any.

Pel que fa a les bèsties fantàstiques de la ciutat i les colles convidades, dissabte no van tenir l’oportunitat de desfilar en el tradicional Fabulari que es va suspendre per la pluja. Tot i això les figures es van poder plantar al vestíbul de l’Ajuntament i l’entitat Drac d’Or va presentar en societat un nou drac, el Nomar, en homenatge al fundador de la colla, Ramón López.

 Quatre dies intensos

A l’espera del balanç oficial que realitzarà dilluns l’Ajuntament, ha estat palpable l’ampli seguiment de les activitats per part dels hospitalencs. Únicament el dissabte, la pluja va enterbolir la diada de Sant Jordi i, a banda de la suspensió del Fabulari i el canvi d’ubicació d’algunes activitats, els llibreters també es van veure perjudicats pels xàfecs i algunes parades van a ver d’arreplegar a mitja tarda.

Els concerts de música tant a la Farga, com al parc de la Remunta i als jardins de Can Sumarro, i el festival Meeec!!! al parc de la Torrassa han atret milers de persones tant de la ciutat com de localitats veïnes.

L’entreteniment per a tota la família i les arts escèniques també hi han tingut cabuda, amb el Parc de les Meravelles i els espectacles de funambulisme, circ i altres actuacions sorprenents al parc de Bellvitge; el festival Primavera d’arts de carrer centrat en el circ; les càpsules de teatre i les representacions de Terrats en Cultura al CC la Bòbila; el Parc de la ciència, al parc de les Planes, per experimentar sobre el món científic; els monòlegs d’humor a diferents bars i sales de la ciutat; el cicle Primavera de cine al Filmax Granvia, i el Jardí de les Titelles a Santa Eulàlia.

L’oferta gastronòmica, un altre clàssic de les Festes, amb la ruta de tapes, la Fira de la cervesa i la Fira de productes artesans, ha estat el millor complement per a la programació cultural.

Les festes començaven dijous 22 amb el pregó que aquest any ha anat a càrrec de l’escriptor Benjamín Prado i amb el Toc d’Inici. L’autora del cartell que ha il.lustrat el programa és la jove estudiant Alba López.

Els Mitjans de Comunicació han ofert una programació especial durant tots els dies de les festes i han fet seguiment intensiu de les activitats a través del portal de notícies i de les xarxes socials. Podeu recuperar tots els continguts a la carta.