Taquilla Inversa - Reproduir video

30-6-2022 Taquilla Inversa - "Una jungla de farsants", nou disc de Cronopios

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 30-6-2022

  30-6-2022

  Entrevista: Espai VO i homenatge a Miquel Claperols

 • Video: 30-6-2022

  30-6-2022

  Entrevista: "Pedro i el capità", muntatge de fi de temporada al Centre Catòlic

 • Video: 30-6-2022

  30-6-2022

  Taquilla Inversa - "Una jungla de farsants", nou disc de Cronopios

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Acústic: Perfecto Desorden

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Entrevista: La banda hospitalenca Perfecto Desorden

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Entrevista: Alberto Valle, guanyador Premi L'H Confidencial

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Reportatge: "La memòria de l'aigua: testimonis d'un paisatge absent"

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Kongsultori Influencer: Agustín Kong tanca etapa

 • Video: 23-6-2022

  23-6-2022

  Taquilla Inversa- El Festival Per Amor a L'Hart recupera la normalitat

  El guanyador del Premi L'H Confidencial i el grup Perfecto Desorden

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 21. 04. 2022

Tret de sortida de les Festes de Primavera

Benjamín Prado, durant la lectura del pregó, ha fet una oda a la pau i a l'alegria

La pluja ha obligat a traslladar el pregó de les Festes de Primavera al Saló de Plens de l'Ajuntament. L'escriptor Benjamín Prado ha estat l'encarregat de fer el pregó i ha reivindicat el dret a alegria i la importància de tornar a ajuntar-se per gaudir de les Festes. Finalment el Toc d'Inici sí que s'ha pogut celebrar al carrer amb les diferents entitats de cultura popular de la ciutat.

El pregoner ha reivindicat el dret a l'alegria: "En aquestes Festes de Primavera de l'any 2022 exerciu el vostre dret a l'alegria fins a caure rendits de pur goig. Que l'optimisme li robi la cartera al fatalisme; que gaudiu aquests dies de celebració junts, totes i tots a l'una; que res separi demà el que avui uneixen les emocions i les tradicions dignes de ser conservades", ha dit.

Prado ha afegit que "divertir-se és conviure, és apostar per al felicitat i celebrar l'existència, però al mateix temps és una manera d'enaltir la llibertat".

Benjamín Prado també ha tingut unes paraules per instar la pau a Ucraïna: "Demanem des d'aquesta ciutat acollidora que les bales es detinguin". Ha assegurat que la invasió russa porta al món de nou "a la vora de l'abisme". 

El pregó ha estat acompanyat també de la interpretació de la cançó "Imagine", de John Lennon, a càrrec de Paula Domínguez i Joan Pau Comelles.

Un cop finalitzat l'acte, l'alcaldessa, Núria Marín, ha lliurat a Prado el Drago de les Festes de Primavera, una obra d'Isidre Ferrer que cada any s'atorga al pregoner o pregonerta.

L'alcaldessa també ha tingut unes paraules per a l'autora del cartell d'enguany, Alba López, estudiant de l'escola de disseny Serra i Abella, que també es trobava al saló de plens. 

El tinent d'alcalde de Cultura, David Quirós, ha declarat, al programa especial de Televisió L'Hospitalet, que enguany les Festes de Primavera tornen al seu format habitual i que ho volen fer arribant a tots els barris, sent molt àmplies i molt participatives. 

Quirós també ha recordat la importància d'apostar per la cultura durant la pandèmia. "S'ha de defensar la cultura en aquests temps grisos. I també als "fabricants" de cultura, com ara el Benjamín"

Toc d'inici

La metereologia ha permès, finalment, que es pugui celebar el Toc d'inici. A la plaça de l'Ajuntament, la Banda Provençana i les entitats de cultura tradicional i popular de la ciutat ha protagonitzat aquest acte que presenta les colles i entitats que després participaran en els diferents actes de la festa.
 
L'Àliga Proveçana de L'Hospitalet ha iniciat l'acte. Hi han participat els el gegants de Drac d'Or, els sardanistes, els Capgrossos de La Florida i de Ciutat Comtal, l'Esbart Dansaire del Casino,Tro Entitas de Foc i el trabucaries, entre altres. També hi ha hagut una actuació de castellers a càrrec de la Colla Jove de L'H.
 
Televisió L'H ha retransmès el pregó i el Toc d'Inici en el primer dels quatre programes especials en directe que cobriran les Festes de Primavera 2002. Pots consultar a la carta el programa a L'Hdigital.