Taquilla Inversa- Magalí Sare presenta Reproduir video

12-5-2022 Taquilla Inversa- Magalí Sare presenta "Esponja"

També, la música de Serch i Gastrolover al Chamako

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Acústic: Serch

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Entrevista: la banda Serch presenta "Post" al Zowie

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Gastrolover: Chamako

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Entrevista: L'hospitalenc Daniel Arrébola presenta "Rellamada"

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Districte Cultural: Taller Antoni Muntadas

 • Video: 12-5-2022

  12-5-2022

  Taquilla Inversa- Magalí Sare presenta "Esponja"

  També, la música de Serch i Gastrolover al Chamako

 • Video: 5-5-2022

  5-5-2022

  Entrevista: Gerard Candeal presenta "Catarsis"

 • Video: 5-5-2022

  5-5-2022

  Entrevista: Lluc presenta "Benvolguda nostàlgia"

 • Video: 5-5-2022

  5-5-2022

  L'Altra Mirada: altres tipus d'amor

 • El Sónar arrenca motors amb més de 300 artistes, investigadors i científics

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 10. 2021

El Sónar arrenca motors amb més de 300 artistes, investigadors i científics

L'H presenta una proposta híbrida per al Sónar+D que uneix art, recerca i innovació

L’objectiu és dissenyar nous continguts culturals per a un públic que demana noves experiències. S’han previst dues sessions d’un experiment que vol explorar la curiositat de la música de la mà de l’Ajuntament de L’H i de l’Idibell. Serà el 29 d'octubre al CCCB i el 30 a la Salamandra. També es farà una conferència plenària i produccions artístiques creades per alguns artistes del Districte Cultural. 

L’Hospitalet presenta una proposta híbrida per al Sónar+D que uneix art, recerca i innovació amb l’objectiu de dissenyar nous continguts culturals per a un públic que demana noves experiències. S’han previst dues sessions d’un experiment per explorar la curiositat de la música, una conferència plenària i produccions artístiques creades per alguns artistes del Districte Cultural.

Aquesta iniciativa està impulsada en el marc de l’estratègia L’Hospitalet 6.0, vol accelerar la innovació i la transformació digital de la ciutat i pretén ser un punt de trobada entre la creativitat i la innovació tecnològica avançada.

“Being a Curious Music-Mind” by IDIBELL amb la DJ Alicia Carrera

La música té un paper fonamental en la nostra vida: té la capacitat d'evocar una gran varietat d’emocions i sentiments i s'usa com un poderós regulador de l’estat d'ànim. Però s'han observat fortes diferències individuals en la motivació per buscar nova música i gaudir-ne. Per explorar i estudiar les diferències en el món de la curiositat musical, el festival Sónar+D, l'Ajuntament de L'Hospitalet i l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) presenten una proposta singular i inspiradora, carregada de talent i innovació fruit de la intersecció entre la cultura, la ciència i la tecnologia.

L’equip de neurocientífics de l'IDIBELL i la Universitat de Barcelona liderats per Antoni Rodríguez-Fornells proposen un experiment científic per caracteritzar les diferències en la curiositat (i la recerca de nova informació musical) desenvolupada pels oients després d'haver estat exposats a noves peces musicals. Aquestes diferències s'avaluaran considerant cada perfil musical personal. A més, els neurocientífics provaran la idea que desenvolupar la curiositat per una cançó pot millorar la retenció de la memòria.

Durant la primera fase de l'experiment, les persones participants seran exposats a peces musicals inèdites i respondran a preguntes al llarg de la sessió de la DJ Alícia Carreras, especialment preparada per aquest experiment. En una segona fase, l'endemà, les persones participants hauran de respondre un qüestionari de manera individual.

S'han programat dues sessions de l'experiment. La primera el 29 d'octubre a les 12 hores al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). I la segona a la Sala Salamandra de L'Hospitalet, el 30 d'octubre a les 12 hores. Per a tots dos esdeveniments, les persones assistents, que han de ser majors de 18 anys, hauran de portar un telèfon mòbil amb dades i amb la bateria carregada.

Els últims treballs d’ Antoni Rodríguez Fornells demostren que escoltar música vocal promou la recuperació i la salut cerebral després d'un ictus i que l'estructura cerebral determina les diferències individuals davant la sensibilitat musical.

Les entrades estan disponibles a:

Conferència plenària + produccions artístiques

El mes de desembre, la conferència plenària centrarà el focus d’atenció en l’impacte i les aplicacions de la intel•ligència artificial en els processos artístics creatius i també serà el tret de sortida de les instal•lacions de Laura Llaneli, Saúl Baeza i Mario Santamaria. Tots tres artistes protagonitzaran diferents instal•lacions artístiques que contribuiran a generar reflexions al voltant del potencial que es genera del diàleg entre l’art i la tecnologia.


Exposició “De la Tierra” de Lolo&Sosaku

“De la Tierra” és un projecte expositiu i pedagògic que imagina un espai-temps en potència; una mutació del sistema en la qual les màquines i la Terra han forjat una nova aliança posant fi a modes d’existència humans. Un nou ecosistema en el qual subjectivitats de caràcter maquínic coexisteixen amb la natura.

La mostra representa una línia d’investigació artística que Lolo & Sosaku han explorat en treballs recents. Un imaginari postantropocèntric i les seves narratives que es materialitzen en un projecte a tres bandes: una exposició, un projecte pedagògic i un programa públic. Però també es materialitza en un lloc i temps concret: en una nau desocupada a L’Hospitalet com a context per explorar aquest espai-temps especulatiu, idoni, perquè el projecte pot apropiar-se d’aquest lloc postindustrial com un camp fèrtil per projectar aquest imaginari i, d’aquesta manera, reanimar-lo.