El Museu de L’Hospitalet ha organitzat aquest cap de setmana una recreació històrica per petits i grans per commemorar la signatura del Conveni de L’Hospitalet al 1713. Va ser el primer document escrit oficial on sortia la denominació de l’Hospitalet. És la vuitena edició que se celebra aquesta recreació. 

 

Aquest diumenge, davant de l’Harmonia, han transportat al públic a la fi de la Guerra de Successió mitjançant indumentària, armament i tradicions de fa 300 anys. Aquesta edició de la recreació històrica ha comptat amb la participació de la Colla d’en Jaume Duran, els Trabucaires de L’Hospitalet i els Miquelets de Catalunya. Tots ells han representat escenes de la vida quotidiana i militar dels soldats del 1713 per apropar els ciutadans a un període transcendental de la ciutat.

Després de la signatura del Tractat d’Utrecht al març del 1713, on es va acordar la retirada de tropes de Catalunya, havia d’acordar-se com es faria aquesta marxa. Això és el que es va signar a L’Hospitalet. “Es posava la dinàmica, la mecànica que s’havia de seguir l’evacuació de les tropes de Catalunya” afirma el president de l’Associació Miquelets de Catalunya, Marc Clotet

El 2013 es va celebrar a L’Hospitalet els tres-cents anys d’aquesta signatura tan important a la ciutat. “És el document oficial més antic que té referenciat el nom de la ciutat” explica el tècnic assessor de Patrimoni Cultural del Museu de L’Hospitalet, Jordi Piera. En aquest document, per cert, surt escrit el nom de la ciutat sense “H”.

Durant la jornada, els més petits han comptat amb un taller lúdic a Can Riera, on han elaborat una exposició dels fets més importants de la Guerra de Successió i la signatura del conveni, han conegut quins eren els oficis de l’Hospitalet en aquell moment i han après a que jugaven els infants de L’Hospitalet del segle XVIII.

Aquesta jornada ja és una tradició per la ciutat. És el vuitè any que el Museu de L’Hospitalet teatralitza la signatura del Conveni entre el comte de Konigsegg i el marqués de Ceva Grimaldi.