Dos linòleums sobre paper i un oli sobre fusta de Francesc Artigau, de la col•lecció d’art del Museu de L’H, viatgen a Girona per formar part de l’exposició “Francesc Artigau. Cròniques d’una realitat, 1965-1977”, que es pot visitar al Museu d’Art de Girona. El Museu també ha prestat un collage en blanc i negre de l’artista Antoni Llena a la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt.

La mostra al Museu d’Art de Girona “Francesc Artigau. Cròniques d’una realitat, 1965-1977″, organitzada amb motiu del 80è aniversari del pintor, repassa la primera etapa d’una gran trajectòria de més de 50 anys de Francesc Artigau (Barcelona, 1940), el període comprès entre el 1965, any en què va exposar per primera vegada, i el 1977, quan es van celebrar les primeres eleccions democràtiques a l’Estat espanyol. Artigau és un dels màxims representants de la nova figuració a Catalunya.

El Museu també ha prestat un collage en blanc i negre de l’artista plàstic Antoni Llena per a l’exposició “Guinovart després de Guinovart” instal•lada a la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt (Lleida).

L’obra de Llena va ingressar al fons del Museu l’any 1987 i pertany al període en el qual l’artista treballava amb papers monocroms retallats i en els quals anava apareixent el color progressivament.

L’exposició “Guinovart després de Guinovart” proposa un diàleg efímer entre Josep Guinovart i tretze artistes catalans de diferents generacions i tendències.