Taquilla Inversa- XV edició del Festival Acròbates Reproduir video

22-10-2020 Taquilla Inversa- XV edició del Festival Acròbates

També, el CREA i secció de llibres sobre Ray Bradbury

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27-10-2020

  27-10-2020

  L'Informatiu - 27-10-2020

 • Video: 26-10-2020

  26-10-2020

  L'Informatiu - 26-10-2020

 • Video: 23-10-2020

  23-10-2020

  L'Informatiu - 23-10-2020

L'Ajuntament alerta d'una picaresca de cobrar per obtenir cita prèvia a les oficines municipals

Per fer gestions d'atenció presencial que en cap cas tenen un cost econòmic

Eduardo Muñiz :"El grup sanguini podria ser determinant en el risc d'infecció de Covid"

Parlem amb un dels investigadors de l'estudi que relaciona Covid i grup sanguini

L'esport amateur de la ciutat demana poder tancar a les 22h

El toc de queda de la Generalitat obliga els equipaments esportius a plegar a les 21h

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 18. 10. 2020

La Banda Provençana presenta el seu nou disc

El concert ha comptat amb la imatgeria i bestiari històric de la ciutat

En un entorn privilegiat, el parc de l'Ermita de Bellvitge, la Banda Provençana ha presentat el seu nou disc. La formació ha ofert un petit tast de les composicions, amb la col·laboració dels gegants de la ciutat així com de la imatgeria i bestiari històric. La publicació del CD suposa un nou pas endavant per la Banda Provençana, que continua amb la seva tasca pedagògica.

Amb totes les localitats exhaurides, el Parc de l'Ermita ha estat l'escenari d'una petita exhibició de les músiques de la Provençana així com dels elements de cultura popular de la ciutat. La formació començà interpretant el Ball de la Balsa i a continuació ha ofert tres temes més, que van comptar amb els balls de l'àguila, dels gegants i dels 4 Evangelistes.

"Hem fet aquest enregistrament per deixar un document sobre tota la tasca que fem" explica Eduard Casals, director de la Banda Povençana. "A més a més, continuant amb la línia pedagògica de l'EMMCA, molts músics han trepitjat per primera vegada un estudi de gravació".

L'acte va ser conduït per Raül Brenchat, director de l'EMMCA, qui va presentar a la formació i va fer entrega d'un exemplar del disc a David Quirós, tinent d'alcaldia de l'Ajuntament i responsable de l'Àrea d'Educació, Innovació i Cultura. També van assistir al concert els regidors Cris Plaza i Toni Garcia.

La Banda Provençana va ser fundada el 2009. Es tracta d'una formació que combina instruments tradicionals (gralles, tarotes, gaites i percussions) amb instruments propis de l'orquestra simfònica (fagots, trompetes, trompes i trombons). El conjunt va ser creat per interpretar les músiques pròpies del bestiari i imatgeria festiva de la ciutat, component noves peces.

La formació compta amb més d'una cinquantena de músics, entre alumnes de l'EMMCA, professorat, membres d'associacions de cultura popular i músics amateurs.