Taquilla Inversa - XV edició del cicle Blues&Boogie Reproduir video

15-10-2020 Taquilla Inversa - XV edició del cicle Blues&Boogie

També, el Festival TrevoLH i l'impacte de les noves mesures anti-Covid a la restauració

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 22-10-2020

  22-10-2020

  Taquilla Inversa- XV edició del Festival Acròbates

  També, el CREA i secció de llibres sobre Ray Bradbury

 • Video: 22-10-2020

  22-10-2020

  L'Informatiu - 22-10-2020

 • Video: 21-10-2020

  21-10-2020

  L'Informatiu - 21-10-2020

L'entitat esportiva Ingym busca un local per entrenar

Fins ara entrenaven a l'institut Bisbe Berenguer

Episodi d'alta contaminació per partícules

La Generalitat recomana moderar l'activitat a l'aire lliure

Anna Simó: "Aquesta sentència deixa una jurisprudència que afecta al debat parlamentari lliure"

Entrevista a l'hospitalenca i ex membre de la Mesa del Parlament de Catalunya

Educació referma que les escoles són segures i que les mesures són efectives

Explica que l'increment de grups confinats es deu a l'augment de contagis en la població general

 • Exposició dedicada al lingüista i pedagog, Lluís López del Castillo
 • Exposició dedicada al lingüista i pedagog, Lluís López del Castillo

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 15. 10. 2020

Exposició dedicada al lingüista i pedagog, Lluís López del Castillo

A la Biblioteca Tecla Sala, fins al 5 de novembre

La Biblioteca Tecla Sala ret homenatge al desaparegut lingüista i pedagog i divulgador de la llengua catalana, Lluís López del Castillo. Fins al 5 de novembre es podrà conèixer la vida i obra d’aquest veí de la Torrassa que va dedicar la seva vida a l’ensenyament. Tot plegat en els actes de celebració del vintè aniversari de la Biblioteca Tecla Sala.

La Biblioteca Tecla Sala acull una exposició que mostra onze panells on es veu el bo i millor de la vida i obra de Lluís López del Castillo. Un recorregut vital i professional que va tenir en l’estudi i la difusió del català el principal eix vertebrador.

A l’exposició es poden veure litografies, bibliografia i objectes personals del pedagog desaparegut en una mostra cronològica amb fotografies que marquen el devenir de dècades de feina que van quedar reflectides en obres que són referència.


El proper 29 d’octubre hi haurà un acte d’homenatge a López del Castillo, a la Biblioteca Tecla Sala ,amb la participació del pedagog Jaume Cela i la intervenció de la Coral Sant Medir. L’activitat és gratuïta amb inscripció i l’aforament limitat.

Una vida dedicada al català i el seu ensenyament

López del Castillo va dedicar la seva vida a l’estudi de la llengua catalana i a la seva difusió i ensenyament a la universitat. Lingüista i pedagog va donar classes a la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser membre de l’Assessoria de Didàctica del Català.

Fou traductor, en especial d’obres de temàtica religiosa, i traductor del francès. López del Castillo va publicar material que va fer possible que moltes persones aprenguessin català. Una de les seves obres cabdals va ser “Llengua standard i nivells de llenguatge”, del 1976 on es va fer ressò dels avenços de la sociolingüística.

Va ser autor del “Diccionari de la llengua catalana”, de l’any 2000, on va destacar un repertori que s’adaptava a les necessitats reals i quotidianes d’un lector de cultura mitjana i allunyat de paraules o temes que només entendrien unes poques persones.

Va ser un destacat sindicalista i va defensar els drets del ensenyants i va participar en la fundació de les primeres comissions obreres de la Federació d’Ensenyament.

Vint anys de vida de la Biblioteca Tecla Sala

Ara fa vint anys es va posar en marxa la Biblioteca Tecla Sala, una biblioteca pública adreçada a tots els usuaris, joves, infantils i adults i on cal destacar els fons de Còmic, blues i música negra. També hi ha un fons de la ciutat i una oferta creativa i d’activitats infantils i organitzen clubs de lectura, grups de conversa, sortides literàries i la creació del Districte Jove.