Taquilla Inversa- XV edició del Festival Acròbates Reproduir video

22-10-2020 Taquilla Inversa- XV edició del Festival Acròbates

També, el CREA i secció de llibres sobre Ray Bradbury

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 27-10-2020

  27-10-2020

  L'Informatiu - 27-10-2020

 • Video: 26-10-2020

  26-10-2020

  L'Informatiu - 26-10-2020

 • Video: 23-10-2020

  23-10-2020

  L'Informatiu - 23-10-2020

L'Ajuntament alerta d'una picaresca de cobrar per obtenir cita prèvia a les oficines municipals

Per fer gestions d'atenció presencial que en cap cas tenen un cost econòmic

Eduardo Muñiz :"El grup sanguini podria ser determinant en el risc d'infecció de Covid"

Parlem amb un dels investigadors de l'estudi que relaciona Covid i grup sanguini

L'esport amateur de la ciutat demana poder tancar a les 22h

El toc de queda de la Generalitat obliga els equipaments esportius a plegar a les 21h

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 18. 09. 2020

La faceta de Carlos Saura com a fotògraf, al descobert

L'exposició que es fa al Centre d'Art Tecla Sala forma part del Barcelona Gallery Weekend

El Centre d'Art Tecla Sala ha reprès l'activitat expositiva amb un monogràfic sobre l'obra fotogràfica del cineasta Carlos Saura: “Carlos Saura, fotògraf. Una vida rere la càmera”. És només una de les moltes exposicions que s'han inaugurat en el marc del Barcelona Gallery Weekend que té lloc fins diumenge.

Carlos Saura té moltes facetes en la seva vida artística. La més coneguda és la de cineasta però de fet, és un autèntic home del renaixement. S'ha relacionat amb la pintura, el dibuix, la música i la fotografia, protagonista de l'exposició de Tecla Sala. Aquesta posa de manifest la passió fotogràfica del cineasta a través d’un centenar de fotografies en blanc i negre, fotografies pintades, quaderns personals, llibres de fotografia sobre l’artista i material audiovisual.

La vocació de Saura per la fotografia comença als anys 40 quan construeix el primer laboratori a casa seva i experimenta amb la càmera retratant a la seva família i amics. A la segona meitat dels 50 es va dedicar a recórrer Espanya captant la realitat d'un país en plena reconstrucció. Quan al 1959 dirigeix el seu primer llargemetratge, “Los golfos”, les seves fotografies capten moments dels rodatges.

L'últim espai de l'exposició està dedicat a l'univers Saura. I és que va tenir relació amb gent molt important de la cultura d'aquells anys com el seu inspirador Luis Bunyuel. Finalment es poden veure el que s'han batejat com a Fotosaurios, fotografies intervingudes que són una mostra més del caràcter inclassificable de l'obra de Saura.

L'exposició es podrà visitar fins al 10 de gener de l'any que ve.

En marxa el Barcelona Gallery Weekend

L’exposició de Carlos Saura és només una de les moltes exposicions que s'han inaugurat en el marc del Barcelona Gallery Weekend que té lloc fins diumenge 20 de setembre. Durant tot el cap de setmana s’han programat visites guiades, accions artístiques i tallers oberts per acostar l’art contemporani a la ciutadania i descobrir la vitalitat artística del Districte Cultural.

El Centre d’Art Tecla Sala; la Fundació Arranz-Bravo; les galeries Nogueras Blanchard, Ana Mas i etHALL; l’espai Subsol del Centre Cultural Bellvitge; TPK. Artistes i col·lectius instal·lats en el Districte Cultural s’han sumat a la convocatòria com Dràcul·la, Fase i Trama 34 amb exposicions als seus estudis, instal·lacions i tallers oberts.

Davant la situació sanitària, el festival ha incrementat la presència virtual amb més continguts al web https://www.barcelonagalleryweekend.com/, com ara vídeos de presentació de galeristes i artistes, i de la col·laboració amb plataformes online especialitzades en art en l’àmbit internacional com Artsy, Kooness i Artland.

Sants-L’Hospitalet és una de les rutes organitzades a les galeries que hi participen. Aquest divendres, a partir de les 17 hores es farà un recorregut per les galeries Carles Taché i Alalimón, de Barcelona, i etHall, Ana Mas Projects i Nogueras Blanchard, de L’Hospitalet.

Una novetat del programa és el Sorteig Artévete, ideat amb la finalitat d'acostar el públic a les galeries, involucrar-lo en les exposicions, fomentar la interacció amb els i les galeristes i plantejar l’adquisició d'obres. El sorteig es durà a terme a través de la plataforma Instagram. A partir del 26 de setembre es farà un sorteig aleatori entre els participants: els tres perfils guanyadors rebran un val cadascun per valor de 2.000 euros que seran canviables com a descompte en l'adquisició d'obres d'art en les 28 galeries de Barcelona Gallery Weekend abans del 31 de desembre.