El Centre Cultural Tecla Sala ha acollit la primera jornada sectorial sobre les arts de carrer per debatre qüestions que afecten al sector. La intenció és posar en valor aquestes arts i l’espai públic com a eines per a la diversitat, la cohesió social i la democràcia.

Moltes vegades les arts de carrer mouen masses que impacten positivament en una ciutat. Activitats que apleguen un munt de gent i que ofereixen un rendiment econòmic molt important. Un exemple podria ser la Fira de Tàrrega, tot un referent per a altres poblacions que tiren endavant festivals de cultura.

La Tecla Sala ha acollit les 26 poblacions que fan festivals d’art de carrer i que l’han defensat aferrissadament com una mostra de cultura popular feta pel poble i dirigida al poble. Estan agrupats en l’Associació Plataforma d’Arts de Carrer de la que forma part L’Hospitalet.

Aquí a la ciutat se celebren festivals com Per Amor a l’Hart, la Quinzena de Dansa o les festes majors i de barri on el carrer n’és protagonista i per tirar endavant tot plegat des de la Plataforma s’ha demanat a les administracions que inverteixin més en els arts de carrer.