Melting Landscapes està formada per 36 fotografies que Fernando Moleres ha fet durant les darreres expedicions a l’Àrtic. Ofereix una perspectiva personal sobre la fragilitat dels paisatges que estan desapareixent a causa de l’escalfament global. A més, l’exposició compta amb dos documentals i una videoinstal•lació. Es podrà veure fins a l’11 de maig a la sala polivalent del Mercat de la Florida.

Es tracta d’una sèrie narrativa sobre Islàndia i Groenlàndia, dos dels llocs més vulnerables als efectes del canvi climàtic. Fernando Moleres ha hagut de fer front a unes condicions climàtiques extremes per captar la bellesa d’aquests paisatges, com ara temperatures de -25 ºC a Groenlàndia el 2015, o caminar durant hores per la glacera islandesa de Vatnajökull a la recerca de les coves de gel.

D’una banda, l’objectiu del bilbaí establert a Barcelona era capturar la màgia d’aquests paratges inhòspits i desoladors, i, de l’altra, deixar testimoni de la transformació mediambiental que estan experimentant aquestes zones del planeta a causa de l’escalfament global.

Entre els reportatges de Fernando Moleres destaquen els dedicats a l’explotació laboral infantil, el retorn dels refugiats a Ruanda, les dones treballadores o els menors empresonats a les presons africanes.

Es podrà veure fins a l’11 de maig a la sala polivalent del Mercat de la Florida.