Taquilla Inversa -Halldór Már presenta Reproduir video

26-1-2023 Taquilla Inversa -Halldór Már presenta "El mar no té camins"

També, Jaune Emma i Jose Corbacho

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 26-1-2023

  26-1-2023

  Clip Taquilla Inversa- Acústic: Halldor Mar

 • Video: 26-1-2023

  26-1-2023

  Clip Taquilla Inversa-Entrevista: Jaune Emma presenta "Chronos"

 • Video: 26-1-2023

  26-1-2023

  Clip Taquilla Inversa- L'Altra Mirada: passió pel cinema

 • Video: 26-1-2023

  26-1-2023

  Clip Taquilla Inversa- Reportatge: Raúl Alcaraz torna al CC.La Bòbila amb "Che Argentina"

 • Video: 26-1-2023

  26-1-2023

  Clip Taquilla Inversa- Entrevista: Jose Corbacho amb "Ante todo mucha calma"

 • Video: 26-1-2023

  26-1-2023

  Taquilla Inversa -Halldór Már presenta "El mar no té camins"

  També, Jaune Emma i Jose Corbacho

 • Video: 19-1-2023

  19-1-2023

  Clip Taquilla Inversa- Acústic: Ismael González

 • Video: 19-1-2023

  19-1-2023

  Clip Taquilla Inversa- Acústic: URI

 • Video: 19-1-2023

  19-1-2023

  Clip Taquilla Inversa- Entrevista i acústic: Ismael González

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia cultura 26. 04. 2021

Les Festes de Primavera de L'H tornen a omplir els carrers de la ciutat

Balanç satisfactori de la celebració tot i la crisi sanitària

Després del parèntesi de l’any passat, en ple confinament per la pandèmia, aquestes han estat unes Festes de Primavera molt esperades. S’han tornat a omplir carrers, places i altres espais públics d’activitats lúdiques i culturals, de totes les modalitats artístiques i per a totes les edats i amb el compliment de totes les mesures de seguretat. Les activitats s'han celebrat amb els aforaments permesos gairebé al complet.

Les propostes de caràcter familiar han tingut un pes específic força destacat en el conjunt del programa. La Trobada de cavallers, dracs i princeses, a Can Sumarro, el festival de titelles, a plaça del Centre Cultural Santa Eulàlia, i el Parc de les Meravelles, als jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, amb espectacles de circ i malabars, i les activitats de caire divulgatiu sobre ciència, al Parc de les Planes, han estat durant el cap de setmana espais de trobada i lleure familiar.

David Quirós, tinent d'alcalde de Cultura, ha assenyalat que "la majoria dels espactacles estaven adreçats a l'ámbit familiar, que els avis poguessin anar amb els néts, les mares i els pares amb les filles i fills, que tothom tingués a l'abast alguna oferta cultural".

Les arts escèniques, amb música i espectacles de carrer, càpsules de microteatre, dansa i monòlegs d’humor, entre d’altres propostes, també han estat fil conductor de les Festes de Primavera. I també hi ha hagut espai per a la cultura popular i tradicional, com la parada de gegants i capgrossos, en aquesta ocasió estàtica, sense cercavila, a l’espai de Can Trinxet, a Santa Eulàlia.

Les Festes de Primavera 2021 han consolidat el format de repartir el programa en 7 grans espais. Segons David Quirós, "està molt bé que la gent vagi identificant els espais on es fan determinades disciplines artístiques. I continuarem apostant per aquest model perquè fa que la pogramació arribi a tots els racons de la ciutat".

La música de diversos estils i en escenaris diferents arreu de la ciutat, com el festival de blues, als jardins de Can Sumarro, i els concerts de Miguel Poveda i Miki Núñez, a La Farga, ha sonat tot el cap de setmana. I enguany, com a novetat, s’hi han afegit els concerts al pati de l’EMMCA.

Les seguretat sanitària ha estat estricta i obre la porta a recuperar les activitats presencials al carrer, sobretot amb la mirada posada al calendari de festes majors dels barris de la ciutat, que s'encetarà en breu. El tinen d'alcalde, David Quirós, ha admès que les festes majors tampoc no seran com abans "però sí que volem que hi hagi un mínim d'activitats que ens ajudin a anar recuperant de mica en mica aquella normalitat que vam prerdre".

La Diada de Sant Jordi ha tornat a ser un dels moments especials de les Festes de Primavera. En format reduït i amb mesures de seguretat, els llibres i les roses també han tornat a l’aire lliure.

Les Festes de Primavera que es van encetar amb el pregó de l’humorista televisiva de l’Hospitalet, Susi Caramelo, van posar el punt final com cal, amb l’espectacle de les entitats de foc de la ciutat.

Les Festes, en dades

Per assistir a les activitats era necessària la reserva prèvia d'entrades, ja que els aforaments eren reduïts i calia garantir la seguretat. Les activitats s'han celebrat amb els aforaments permesos gairebé al complet, amb el cartell d'entrades exhaurides en la majoria dels casos.

Els jardins del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala van ser un dels nous escenaris de les Festes de Primavera, amb activitats destinades al públic familiar com la Primavera d'arts de carrer, on vuit companyies van presentar els seus espectacles davant 560 persones, o les cinc companyies que van convertir els jardins en el Parc de les meravelles davant 820 persones. En aquest espai també es va reunir els autors i autores locals, en la tradicional trobada per presentar la guia Ciutat plural, llibres singulars. Autors i autores de L'Hospitalet a la qual van poder assistir 59 autors i autores.

Els cavallers, els dracs i les princeses també es van reunir en el Centre Cultural Santa Eulàlia, 143 persones van seguir de prop la llegenda de Sant Jordi explicada per la companyia Fes-t'ho Com Vulguis. D'altra banda, 5 companyies van oferir 7 espectacles de titelles davant de 726 persones.

Can Trinxet també es va estrenar en aquestes Festes de Primavera com a nou espai per acollir activitats de cultura popular, amb tres jornades amb exhibicions del bestiari, els gegants i les colles de diables infantils i d'adults, amb la intervenció de 650 persones. Els espectacles van tenir com a teló de fons la porta de l'infern i els 7 pecats capitals com a fil conductor i van poder assistir-hi 995 persones. L'espectacle de diumenge va posar punt final a les festes.

Els jardins de Can Sumarro van acollir els monòlegs de Toni Cano, amb 146 persones de públic, i Toni Cruz, amb 140 assistents. 120 persones, amb els infants disfressats de cavallers, dracs o princeses, van seguir atentament les peripècies de Sant Jordi explicades per la companyia Tanaka Teatre. La Primavera in Black va aplegar 26 músics i bandes per retre homenatge al músic Amadeu Casas, tres concerts als quals van assistir 618 persones.

Més música a La Farga on Miki Núñez va actuar davant 900 persones i El Pot Petit i Miguel Poveda van ocupar l'aforament màxim, 1.000 persones.

Les sales Salamandra, Espai Zowie, Oncle Jack, The Void i El Pumarejo van acollir 20 concerts en un cicle organitzat conjuntament amb l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC). L'assistència ha estat molt alta, 18 dels concerts van esgotar les entrades. Les cinc sales van oferir 250 entrades per dia. Els assistents havien de romandre asseguts: es van ocupar 923 cadires de les 1.000 disponibles.

El parc de les Planes va acollir diverses activitats per al públic infantil, amb els microespectacles Dones de circ, amb 287 assistents; Cabaret de pallasses, amb 359 assistents, espectacles fets per dones i que introdueixen una visió de gènere en el món de la comicitat. Les Càpsules L'Hospitalet també van ser aquest any sobre rodes amb quatre companyies que van oferir espectacles de 15 minuts per a 100 persones.

Els terrats de la Biblioteca Bellvitge i del Centre Cultural la Bòbila van ser Terrats en cultura amb la música de Lu Rois, amb 54 espectadors, i l'espectacle Roges, amb 50 espectadors.

Les Planes també va acollir la jornada dedicada a la divulgació científica. El Parc de la ciència va bullir amb els 12 talleristes que van explicar de forma senzilla els misteris de la ciència. Juntament amb 6 artistes i 2 divulgadors de l'IDIBELL van entretenir les 560 persones que es van apuntar a l'activitat.

180 persones van assistir al Meeec! Festival de músiques de carrer que va transformar el parc de la Torrassa en el camp d'una batalla de bandes en la qual van participar tres bandes de música professional, un col•lectiu de cultura hip-hop, la brass band de l'EMMCA i els alumnes del projecte Tàndem de l'escola Ernest Lluch. Un total de 80 músics, rapers i ballarins, que es van moure pels diferents escenaris del parc.

391 alumnes de l'Escola Municipal de Música-Centre de les Arts van oferir concerts de diversos estils al pati del centre. Davant de 1.083 persones van actuar orquestres de música clàssica, les bandes de big band i jazz manouche i els grups de teatre, música i dansa. A l'Auditori Barradas es va fer el concert de la Big Band Rhythm Town, formada per 11 alumnes, que van actuar davant de 73 persones. El Barradas també va acollir l'actuació de la Coral Matiners, amb 114 assistents.

En aquest enllaç pots descobrir amb detall les diferents activitats de les Festes de Primavera de 2021