Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre

 • Video: 23/09/2022

  23/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

 • Video: 23-09-2022

  23-09-2022

  L'Informatiu - 23-09-2022

 • Video: 22/09/200

  22/09/200

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

 • Video: 22-09-2022

  22-09-2022

  L'Informatiu - 22-09-2022

 • Video: 21-09-2022

  21-09-2022

  Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  L'Informatiu - 21-09-2022

 • Video: 20/09/2022

  20/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Mariana Reyna, resp Lanzadera Conecta Empleo a L'H

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

 • L'H construeix el seu mercat més innovador a la Florida

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 17. 03. 2014

L'H construeix el seu mercat més innovador a la Florida

El dia 30 es col·locarà la primera pedra en un acte participatiu

A final de mes començaran les obres del construcció del nou edifici que acollirà el nou mercat de la Florida, el més innovador de la ciutat, amb les parades d’alimentació i complements, un supermercat, un aparcament per a clients i un local municipal. La construcció trigarà dos anys i mig.

És un dels equipaments més esperats del Districte IV, el nou Mercat de la Florida que s’instal·larà en un nou edifici, les obres del qual començaran el dia 30 amb la col·locació de la primera pedra. La construcció tindrà 18.000 metres quadrats en cinc plantes: dues subterrànies per a aparcament i serveis, la primera planta per a un supermercat de la cadena Mercadona, la segona acollirà les parades del mercat i la tercera es destinarà a equipament públic encara per definir.

L’avantatge de construir de nou el mercat permet incloure innovacions com instal·lar la compactadora de residus orgànics a la planta de servei subterrània per evitar molèsties de sorolls i olors, i col·locar la maquinària d’aire condicionat en una sala tècnica en comptes de posar-la a la teulada de l’edifici.

També hi haurà circuïts diferenciats per a la càrrega i la descarrega de matèria orgànica i productes de residu net. A banda dels serveis propis de l’activitat comercial, el pàrquing disposarà de 132 places per a turismes i 20 per a motos per als clients.

A la superfície, las quatre entrades que tindrà l’edifici per l’avinguda de la Primavera i els carrers de Sevilla, Castellvell i Enginyer Moncunill seran accessibles amb rampes, algunes mecàniques, i un ascensor a Enginyer Moncunill.

El ‘super’ pagarà un cànon
La primera planta de 3.800 metres quadrats l’ocuparà Mercadona, que també gestionarà l’aparcament. Aquesta cadena pagarà un cànon de 4.500 euros mensuals, a més de 2.160 euros cada mes en concepte de manteniment de les zones comunes.

La segona planta es destinarà íntegrament al mercat. Són 3.008 metres quadrats en les quals s’habilitaran 105 mòduls de 6 metres quadrats per a tèxtil i parament de la llar i altres 44 de 12 i 15 metres quadrats per a alimentació. Quan l’obra estigui avançada, cada parada podrà disposar d’un o més mòduls.

Una altra de les novetats és la disposició dels mòduls en la planta del mercat, de forma que es podran separar les parades d’alimentació de tèxtil i llar quan tinguin diferents horaris.

Totes aquestes innovacions s’han pactat amb els concessionaris del mercat. “Aquest projecte és un dels més esperats al barri. Molt desitjat i també molt debatut, amb els paradistes i els veïns i s’han atès totes les peticions possibles”, explica el tinent d’Alcaldia d’Espai Públic, Francesc Josep Belver.

Il·lusió al barri
Jesús Pañella, paradista de l’establiment d’alimentació Fruterra, afirma que “el nou equipament era necessari, donarà un millor servei, amb més comoditat i més prestacions. Tota la zona nord en resultarà beneficiada”. Del mateix parer és Francisco López, propietari de la parada Flipi de confecció. “Els comerciants estem molt il·lusionats i també els clients. Serà bo per a nosaltres i per a tot el barri”.

Les obres tenen una durada prevista de dos anys i mig i inclouen desmuntar la carpa provisional de l’avinguda de la Primavera on ara hi són les parades del mercat, a més de renovar el clavegueram del carrer de Castellvell. La inversió total és de 14,8 millones de euros, que financen l’Ajuntament, el supermercat i els paradistes.

Control intel·ligente de les obres i desviaments de trànsit

La construcció del nou Mercat de la Florida incorpora per primera vegada sensors intel·ligents per controlar vibracions, sorolls i emissió de partícules. Els sensors estan connectats directament amb els serveis municipals per poder actuar de forma ràpida si es produeix alguna alteració. A més, un tècnic de l’empresa constructora, Ferrovial Agroman SA, ha inspeccionat els habitatges dels carrers de l’entorn del mercat per certificar l’estat de cada pis i, un cop acabada l’obra, comprovar si s’ha produït alguna alteració.

D’altra banda, la construcció obliga a tallar el trànsit de l’avinguda de la Primavera, entre els carrers del Pedraforca i de l’Enginyer Moncunill. Les parades d’autobús de la línia LH1 s’eliminen i el trànsit es desvia per l’avinguda del Masnou i el carrer de la Florida des del carrer de Sant Rafael, que compten amb parades de l’LH1. Els vehicles que baixen per l’avinguda de la Primavera es desvien pels carrers de Pedraforca, de les Bòbiles i de l’Enginyer Moncunill, per tornar a l’avinguda de la Primavera o accedir a l’avinguda del Masnou.

També s’ha modificat la sortida de l’aparcament soterrat de l’avinguda de la Primavera. Ara, l’accés es farà únicament per la rampa d’entrada mitjançant regulació semafòrica per ordenar entrades i sortides.