Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre

 • Video: 23/09/2022

  23/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

 • Video: 23-09-2022

  23-09-2022

  L'Informatiu - 23-09-2022

 • Video: 22/09/200

  22/09/200

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

 • Video: 22-09-2022

  22-09-2022

  L'Informatiu - 22-09-2022

 • Video: 21-09-2022

  21-09-2022

  Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  L'Informatiu - 21-09-2022

 • Video: 20/09/2022

  20/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Mariana Reyna, resp Lanzadera Conecta Empleo a L'H

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 13. 03. 2014

Les restes del castell de Bellvís es consolidaran per a una futura restauració

Consell del Districte II

El Consell del Districte II ha informat als seus membres, entre d’altres temes, de la intervenció que properament es farà a les restes del castell de Bellvís, situades entre les parets de la masia de la Torrassa.

La reunió ordinària del Plenari del Consell del Districte II ha tingut lloc l'11 de març i en el seu decurs s’ha explicat al assistents el procés de consolidació que es farà en breu a les restes del que va ser el castell de Bellvís (segles X al XIII). Aquestes restes van ser identificades fa pocs anys entre les parets de l’antiga masia de la Torrassa.

Ara, amb els treballs preparatoris de la intervenció que es durà a terme d’aquí pocs mesos per consolidar les estructures, s’han descobert un fossar, murs amb diferents gruixos, unes voltes medievals (segle XII o XIII) així com unes espitlleres de defensa situades a la paret nord (mirant cap a muntanya) i a la paret de llevant (mirant cap a Barcelona).

Segons Marisa Martínez, Cap de servei d’obres i manteniment dels edificis públics de l'Ajuntament, el que es pretén fer ara és “una operació d’enderrocament controlat de totes les estructures afegides en els segles XIX i XX al castell, que data de la Baixa Edat Mitjana”.

El projecte, al qual ha de donar el seu vist-i-plau el departament de Cultura de la Generalitat, preveu que de la masia només quedi “la primera planta tallada uniformement a una determinada alçada perquè la segona façana del que és el castell comença anant-se cap a ponent. Quedarà un pati i es veurà que existeix una estructura exempta on s’intuiran les espitlleres”.

Aquesta, però, serà una intervenció només de manteniment de les estructures, no de restauració, ja que això seria un projecte molt més costós que es deixarà per a més endavant. Les estructures quedaran salvaguardades al màxim que es pugui. Així, per exemple, les parets del castell no es repicaran ja que quedaran millor protegides amb el morter que ara tenen. Es preveu que les obres puguin començar després de l’estiu si no hi ha cap entrebanc.

Altres temes

En el Plenari del Consell també s’ha anunciat als participants que el dia 1 d’abril s’obrirà l’espai de lleure infantil i juvenil Antic Cinema Romero, una instal·lació llargament reivindicada pel barri. Uns dies abans, el 29 de març, tindrà lloc una jornada de portes obertes.

Lídia González, secretària tècnica de l’Associació Educativa Itaca, que gaudirà del nou espai per a les seves activitats, explica que a la seva entitat estan “amb moltes ganes de veure-ho per dins i de poder començar a fer activitats. Nosaltres portem molts anys treballant i ara mateix estem a dos espais diferents; poder unificar l’activitat en un únic espai preparat i pensat per a infants i joves dignificarà molt la nostra tasca per al barri”.

A la reunió del Consell del Districte II també s’ha informat de les dates i activitats que es duran a terme durant la Festa Major de Collblanc-la Torrassa. La presidenta de la Comissió de Festes, Carme Morro, ha informat que les dates seran enguany del 13 al 15 de juny. Al mateix temps tindrà lloc la vintena Festa de la Diversitat.

D’altra banda, la presidenta de l’Assemblea Local de la Creu Roja, Dolores Ruiz, també ha explicat en el Consell els diferents projectes que aquesta entitat d’ajut social vol posar a disposició dels ciutadans de L’Hospitalet.