Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 27 al 31 de març

L'edifici del Mercat de la Florida acollirà l'equipament Florida 6.0

Serà el centre de transformació digital de L'Hospitalet

L'Hospi es planteja el partit contra la Montañesa com una final

En directe per Televisió L'H (diumenge, 12:30h)

El libre "Los sentidos de la memoria", del geriatra Feliciano Villar, ensenya com alentir l'oblit

Proposa una sèrie de tècniques i exercicis que ajuden a la memòria i que es poden fer a qualsevol edat

La participació en el cribratge contra el càncer colorectal és del 47 per cent a L'H

La Dra. Gemma Binefa, Cap de la Unitat de Cribratge del Càncer de l'ICO, a l'Entrevista de l'Informatiu

S'inaugura l'exposició "Els deportats hospitalencs als camps nazis"

Gràcies a una llarga investigació s'han trobat 66 casos

First (Literary) Dates o com socialitzar a través de la lectura

La Tecla Sala acull la final d'aquest projecte inspirat en el programa de cites a cegues

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 06. 03. 2014

Marín: "L'H és una de les ciutats amb més potencial econòmic del país"

L'alcaldessa obre una jornada sobre excel·lència organitzada per Expansión

L’alcaldessa ha intervingut a les jornades “L’H-Plaça Europa. Obrir les portes a l’excel•lència” que organitza el diari Expansión i que ha comptat amb la presència d’empresaris amb seu a L’Hospitalet i amb l’actuació de l’actor José Corbacho. Marín ha defensat la capacitat de la ciutat per atraure noves inversions i activitats econòmiques.

Núria Marín ha dit avui que “és molt important mostrar el potencial de la ciutat fora i trobades com aquesta serveixen per donar a conèixer què s’està fent des del punt de vista econòmic. L’H és una de la ciutat amb més potencial econòmic del país i volíem mostrar quins són els nostres camins de futur”.

Per a l'acladessa "les retallades no són el camí per sortir de la crisi, sinó impulsar la ciutat fent-la més atractiva, aprofitant esdeveniments com ara les que s'organitzen a Fira de Barcelona".  Núria Marín ha afegit que L'Hospitalet s'ha convertit en aquest sentit en una ciutat de turisme relacionat amb els negocis i ha passat en 10 anys a tenir més de 3.500 places hoteleres i més de 250.000 visitants.

El camins de futur de la ciutat

El turisme de negocis, la cultura, la sanitat i la tecnologia composen el full de ruta de futur per L’Hospitalet. Marín ha destacat que "amb l'impuls de noves activitats econòmiques, amb l’aposta per esdeveniments com el Mobile World Congress, amb la capacitat per atraure noves inversions a la ciutat i generar sinèrgies entre diferents administracions i agents aconseguim que L’Hospitalet afronti el futur amb més garanties i més oportunitats per als seus habitants”.

La segona transformació de la Granvia entre plaça Europa i el riu Llobregat és bàsica. L’alcaldessa ha destacat el potencial del clúster biomèdic de la zona que ja compta “amb els ingredients necessaris com ara hospitals o centres d’investigació o el Campus de Ciències de la Salut. Aquesta zona ja mou prop de 2 milions d’euros diaris de pressupost”. El repte segons Marín és “transformar el territori per ser més atractius per les empreses d’aquest sector”.

Marín ha destacat també la creació de l’Agència de Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet que ha comptat amb l’assessorament de la Cambra de Comerç de Barcelona “per donar una visió metropolitana i de país. Perquè L’H no és una ciutat aïllada i tots plegats hem de potenciar al marca Barcelona perquè ens dóna crèdit a nivell internacional”. 

Cultura i infraestructures

Pel que fa a la cultura, ha dit Núria Marín, és un dels motors de la ciutat, “un dels eixos estratègics que contribuiran a l'impuls econòmic. L’Hospitalet compta amb un total de 244 empreses de l’àmbit de la cultura, que van facturar l’any 2012 prop de 234 milions d’euros i que compten amb un total de 1.600 treballadors”.

L’Alcaldessa ha insistit en la necessitat d’infraestructures per a la ciutat com ara la Línia 9 del Metro “bàsica pel desenvolupament econòmic d’aquesta zona” i que arribarà l’any 2016. El túnel ferroviari que ha de soterrar les vies de rodalies a L’Hospitalet és indispensable “ja que no és només una millora urbana sinó que permetrà que el servei de rodalies sigui més competitiu. És una infraestructura a la que no renunciem”.

Taula de debat amb empresaris

La jornada ha comptat amb la presencia de diversos empresaris com Javier Moreno, de CEO Ledind.es, empresa ubicada a la ciutat amb un important volum de negoci al mercat asiàtic o Manuel Balcells, director general d’Inbisa.

També ha participat, Lluís Recoder, soci de KPMG, situada a la Torre Realia, exalcalde de Sant Cugat i exconseller de Territori i Sostenibilitat, ha parlat de L’Hospitalet com “una ciutat amb molta personalitat i co-partícep de l’èxit de la marca Barcelona”.

Manel Cumplido, director de màrqueting de Caprabo, amb 1.000 treballadors a L’H, s'ha referit a la importància pel seu negoci de les xarxes socials.

Finalment,  Francesc Solà, director de Fira 2000, ha explicat que L’H compta amb les tres “T”: “talent, tolerància i tecnologia”

La conferència final “La importància de les xarxes socials i les noves tecnologies en el món de la creativitat” ha anat a càrrec de l’actor i humorista, Jose Corbacho, que en declaracions als mitjans de comunicació de L’H ha assegurat que la creativitat es pot expressar de moltes maneres i les xarxes poden ser un altaveu important per arribar a més gent ”però en cap cas influeixen en que siguis més o menys creatiu”.

Corbacho està de gira per Espanya actualment amb un espectacle que porta per títol “Corbacho 5G”, que parla de com les noves tecnologies de la informació han canviat les nostres vides.