Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de març Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 20 al 24 de març

Ton Alcover salva un punt per a l'Hospi

Dos gols del migcampista permeten que els riberencs empatin a Vilassar (2-2)

S'acaba el somni del RC L'Hospitalet

El conjunt d'Óscar González i Rubén Montes, eliminat a semifinals

Juan Antonio Porto guanya les eleccions del BC Tecla Sala

S'imposa a l'altra candidata, Patricia López

Rècord de participació a la cursa solidària de Sant Joan de Déu, que ja té parada a l'H

L'ermita de Bellvitge ha estat un punt de parada i s'han inscrit uns 600 hospitalencs

Vida extra per al CB L'Hospitalet: victòria davant l'Alginet

El triomf per 101-95 allunya els hospitalencs del descens directe

Miguel García: "Ciutadans ha de ser decisiu per forçar al PSC a adoptar polítiques de ciutat"

El grup polític presenta la seva candidatura a les eleccions en un acte a La Farga

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 02. 2014

Els pares del centre Escorça pagaran temporalment el servei de logopèdia

Demanen a la Generalitat que revisi les ràtios

Els pares del Centre d’Educació Especial Escorça sufragaran, de moment, de la seva butxaca el logopeda que necessiten els seus fills. La carència del centre es va fer més evident quan els pares de l’Alba, una de les seves alumnes, van reclamar aquest servei i van fer pública aquesta necessitat a través dels mitjans de comunicació locals i de les xarxes socials. Demanen a la Conselleria que reconsideri les ràtios.

Ramón López és el pare de l’Alba, una nena de 8 anys que pateix una malaltia genètica que li produeix una pluridiscapacitat. Els metges li aconsellen que rebi atenció d’un logopeda per millorar la deglució i la comunicació. López ha explicat que “des d’aquest dilluns, 3 de febrer, el centre Escorça ha incorporat a la seva plantilla un logopeda, que va a càrrec de les quotes dels pares. Entenem que tenim una responsabilitat amb els nostres fills fins que l’administració assigni un professional al centre”

Després de les reivindicacions dels pares de l’Alba a la conselleria d'Ensenyament, al Síndic de Greuges, als mitjans de comunicació local i a les xarxes socials, “els serveis territorials del Departament d’Ensenyament s’han posat en contacte amb nosaltres i podria haver un compromís de revisió de les ràtios”

El centre va sol•licitar aquest especialista per al curs passat adjuntant els informes mèdics de l’Alba. Des de la conselleria, es va afirmar que el centre no tenia la ràtio necessària per poder comptar amb un logopeda. La ràtio establerta és un logopeda per cada 32 alumnes d’educació especial. I el centre Escorça només en té 23.

Ramon López afegeix que “s’ha de tenir en compte la realitat del centre i que s’assignin els mitjans en funció de les necessitats. I si s’han de revisar o fer excepcions a les ràtios, que es facin. De fet, aquesta escola no és un centre d’educació especial estàndard. És un centre de pluridiscapacitats i tots necessiten logopeda, fisioteràpia i altres serveis”.

Els membres de l'associació del centre Escorça es reuniran aquesta setmana amb el grup municipal de CiU i la seva diputada al Parlament, Mertixell Borràs, i amb el tinent d'alcalde d'Educació, Lluís Esteve.