Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre Reproduir video

Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre

Destaquem Tots els vídeos

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 19 al 23 de setembre

 • Video: 23/09/2022

  23/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López, investigador grup BIOCOM-UPC

 • Video: 23-09-2022

  23-09-2022

  L'Informatiu - 23-09-2022

 • Video: 22/09/200

  22/09/200

  Entrevista de L'Informatiu - Francesc Grifé, tècnic biblioteques municipal

 • Video: 22-09-2022

  22-09-2022

  L'Informatiu - 22-09-2022

 • Video: 21-09-2022

  21-09-2022

  Aula L'H 21 de setembre - El Plató de Cinema. Coneixem dos dels seus alumnes

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - José Luis Casanova, cap Salut Ambiental Ajuntament L'H

 • Video: 21/09/2022

  21/09/2022

  L'Informatiu - 21-09-2022

 • Video: 20/09/2022

  20/09/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Mariana Reyna, resp Lanzadera Conecta Empleo a L'H

El CB L'Hospitalet a un pas de les semifinals de la Lliga Catalana

Necessita vèncer al CB Salou als quarts de final (diumenge, 12:45h)

L'Hospitalet celebra el dia Europeu Sense Cotxes

Amb tall de trànsit i activitats diverses

El programa ‘Nexe Jove' ofereix redreçar el perfil acadèmia de 130 joves

Obertes les inscripcions d'una nova edició de la Llançadora ‘Connecta Ocupació'

L'Hospi vol esvair els dubtes guanyant a domicili

S'enfronta a la Pobla de Mafumet (diumenge 12h)

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 03. 10. 2013

Estudiants europeus visiten L'Hospitalet

Intercanvi del programa Comenius a l'Institut Europa

Alumnes de Turquia, Romania, Itàlia, Portugal i Polònia visiten aquests dies la ciutat dins del programa d’intercanvi Comenius en el què participa l’Institut Europa de Bellvitge amb una vintena d’alumnes. La temàtica d’aquesta iniciativa d'intercanvi europeu és el menjar saludable. Aquest matí els ha rebut en una recepció oficial el tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Lluis Esteve, al saló de Plens.

El programa Comenius en què participa l’Institut Europa té per objectiu, segons Pilar Belloch, coordinadora del Projecte, “que els alumnes mengin bé, que apreciïn més el menjar casolà i incorporin a la seva dieta hàbits saludables. A més de millorar l’anglès, els coneixements d’altres cultures, sistemes educatius, enriquir-nos mútuament i ser més tolerants”.

Belloch també ha explicat que estan preparant un llibre de receptes per quan finalitzi el projecte. Els alumnes hosptialhan visitat l’escola d’Hostaleria del Cemfo, on han dinat.

El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Lluís Esteve, ha rebut a tots els alumnes i professors en el Saló de Plens i ha explicat que des de l’Ajuntament “es dóna suport a tot aquest tipus d’intercanvis perquè per la ciutat són molt positius ja que creen ciutadans més oberts, més responsables i més europeus”. Esteve ha remarcat que “s’allunya als joves de postures intransigents”.

El lema d’aquest programa d’intercanvi és “Mum’s food or fast food?”, “Menjar de la mare o menjar ràpid?”. En aquest sentit, els alumnes ja han fet diferents activitats com visites a les diferents caves i una fàbrica xocolata de Sant Sadurní d’Anoia o el mercat de La Boqueria de Barcelona, entre d’altres. Totes les activitats les han preparat els alumnes de l’Institut Europa que hi participen amb una vintena d’alumnes, que pròximament viatjaran a Portugal i Polònia.

Els alumnes que hi participen provenen de Turquia, Romania, Itàlia, Portugal i Polònia. Grècia també hi havia de participar però la situació econòmica i política del país no ho ha permès.

Aquest programa Comenius es va iniciar l’any passat i finalitzarà el 2014. La primera trobada es va realitzar a Romania on es va decidir crear un blog on penjar totes les fotografies, receptes casolanes i activitats que es realitzen.

Conèixer noves cultures i millorar l’anglès

Durant la visita al saló de plens, Burcu Sahin, coordinadora del projecte Comenius a Turquia, ha dit que el projecte “és una bona oportunitat pels nostres nois perquè volem que siguin més multiculturals. Molts d’ells no havien sortit de Turquia abans i així han pogut conèixer altres països”

L’Alba López, alumna de l’Institut Europa, ha estat una setmana a Turquia i ha dit que el Comenius li ha servit “per conèixer noves cultures, per menjar millor i millorar l’anglès”. La Caterina Narváez, alumna del mateix centre que ha estat una setmana a Itàlia, “ho recomanaria tothom perquè és molt interessant”

Per a la Maria Joao, de Portugal, “les coses són semblants als meu país encara que algunes formes de vida no ho són tant”.

El Lorenzo i la Emily són italians. Pel Lorenzo “és bo per fer nous amics i millorar l’anglès i menjar paella“. I per l’Emily “et dóna una visió de com es viu aquí. Teniu un ritme de vida més mogut i m’agrada que s’estigui obert al mar”. 

En Yasin ve de Turquia i creu que aquest projcte és bo per conèixer gent i per tastar d'altres formes de cuinar. La Sena també és de Turquia i diu "estar orgullosa de formar-ne part per poder conèixer d'altres llocs diferents a casa seva".

El Programa Comenius té per objectiu reforçar la dimensió europea en el campo de l’educació infantil, primària y secundaria, promovent la mobilitat y la cooperació entre centres educatius.