L'Informatiu - 04-07-2022 Reproduir video

04-07-2022 L'Informatiu - 04-07-2022

Destaquem Tots els vídeos

 • Video: 04/07/2022

  04/07/2022

  Entrevista de L'Informatiu - Daniel López-Codina, investigador del grup BIOCOM

 • Video: 04-07-2022

  04-07-2022

  L'Informatiu - 04-07-2022

 • Video:

  Resum de L'Informatiu del 27 de juny a l'1 de juliol

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Manuel Piñar, reelegit president de la FAAVV

 • Video: 01-07-2022

  01-07-2022

  L'Informatiu 01-07-2002

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - José García, vicepresident DEPANA. La del ZEPA Delta Llobregat

 • Video: 30-06-2022

  30-06-2022

  L'Informatiu - 30-06-2022

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Aula L'H 29 de juny - Estudi sobre els joves de la Florida i el seu barri. ApS d'Integració Social de l'Ins Vilumara

 • Video: 29-06-2022

  29-06-2022

  Entrevista de L'Informatiu - Fran Belver, 1er Tinent d'alcalde i portaveu municipal PSC

Les noves tendències del sector del cafè arriben a L'H

L'empresa catalana Syra Coffee trasllada la seva planta torrefactora a la ciutat

L'H torna a acollir un espectacle dins del Festival Grec

Àlex Rigola porta l'obra "Ofèlia" a Can Trinxet

Augmenten els contagis de Covid a les portes de les vacances

Els analistes consideren que la situació no és crítica

Fílmax Gran Via bat el record de persones disfressades de Minions

Els cinemes del centre comercial Gran Via 2 realitzen un esdeveniment especial per l'estrena de Minions: El Origen de Gru

Efrén García seguirà dirigint al CF Can Buxeres

L'equip disputarà la 3a Catalana

 • Joan Martorell:

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 16. 10. 2012

Joan Martorell: "En època de crisi cal apostar més pel mercat exterior"

El 20% de les empreses de la ciutat venen a l'estranger

El DIARI L’HOSPITALET publica en el número d'aquest mes d'octubre un article sobre empreses de L’Hospitalet que han trobat en el mercat internacional una mesura per apaivegar els efectes de la crisi i afermar la seva posició de cara al futur. 

Segons dades facilitades per la Cambra de Comerç, un 20% de les empreses de la ciutat ven els seus productes a l’estranger, tendència que ha anat a l’alça en els últims dos anys.

El perfil d’empresa exportadora és ben divers, des d’empreses de gran facturació anual, que participen en projectes europeus de fabricació d’helicòpters, fins a petites empreses familiars que fabriquen cervesa artesanal i que ha començat a donar-se a conèixer i obrir-se camí fins i tot a la Xina.

LHdigital entrevista Joan Martorell, president de la delegació de la Cambra de Comerç a L’Hospitalet i de Gutmar, empresa dedicada als sectors aeronàutic i biomèdic.

El percentatge d'empreses exportadores a L'H se situa 5 punts per damunt de la mitjana catalana, a què ho atribueix? La crisi ha obligat a obrir-se camí a l'exterior o aquestes dades de l'Hospitalet obeeixen a una determinada vocació emprenedora?

Les crisis són oportunitats per re inventar-nos i cercar oportunitats de negocis. Ara més que mai cal apostar per l’exterior com està fent la Cambra des de fa temps a prop de les empreses per a que conquereixin el mercat exterior. L’Hospitalet té un teixit empresarial mol vàlid i competitiu. Donat que el mercat interior està en tant alta inflexió, apostem per sortir afora amb èxit. Cal destacar que en els estudis de la Cambra fets en anys anteriors ja es podia intuir que les empreses de L’Hospitalet tenien una vocació exportadora superior a la mitjana de Catalunya.

La delegació de la Cambra fa mesos que ofereix serveis i assessorament a les empreses perquè puguin internacionalitzar la seva activitat. Sembla que aquesta tasca està donant bon resultat.

Des de sempre la Cambra ha ajudat les empreses en la seva internacionalització però és cert que els darrers temps l’aposta ha estat molt més més ferma que mai. Gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament els resultats són més visibles. Fa un temps vam fer l’aposta decidida d’unir esforços amb la institució municipal i les organitzacions empresarials i ara s’estan donant els primers fruits. Animem a qui no exporta encara a que es doti dels mitjans per fer-ho. La Cambra estarà al seu costat en el procés.

Hi ha un perfil d'empresa concret que obri mercats a l'exterior, ja sigui per àmbit d'activitat, dimensions, etc. o el perfil és heterogeni?

Segons un estudi fet a la Cambra l’any 2010, el perfil de l’empresa exportadora a Catalunya és majoritàriament del sector industrial, i dintre d’aquest, predominen les empreses de les branques de l’alimentació, de la fabricació de productes metàl·lics i de maquinària. Tot i això, també hi ha un percentatge elevat d’empreses exportadores del sector serveis, en què predominen les de les branques del comerç i el turisme i del transport i les comunicacions. Una altra característica de l’empresa exportadora és que té la dimensió d’una empresa mitjana (64 treballadors) i una antiguitat mitjana de 23 anys.

Si l'economia espanyola és capaç de remuntar la crisi, creu que les empreses que han sortit a l'exterior faran marxa enrere o qui fa aquest pas l'acaba consolidant?

La tradició exportadora a Catalunya està molt arrelada. Abans de la crisi, Catalunya ja era la primera comunitat exportadora a Espanya i ho continua sent. Tanmateix, és cert que hi ha un percentatge d’empreses que comença a exportar i abans de 4 anys —que és el període que defineix una empresa exportadora regular—, abandona. Segons les darreres dades de l’ICEX, l’any 2011 el nombre d’empreses exportadores regulars a Catalunya ha disminuït el 3%.