L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

'Hola Estiu!' El festival de música dels alumnes de Planeta Formació

Amb actuacions de DJ's i bandes musicals a l'Auditori Barradas

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 31. 03. 2023

L'Hospitalet se suma al Dia de la Visibilitat Trans

Membres del col·lectiu LGTBIQ+ van llegir un manifest a la plaça de l'Ajuntament revindicant la visibilitat i normalització de les persones transgènere

El 31 de març es commemora el Dia de la Visibilitat Trans i l'Hospitalet s'hi ha afegit amb l'organització d'activitats diverses durant la setmana passada i que han culminat amb la lectura d'un manifest a la plaça de l'Ajuntament.

L’Hospitalet se suma al Dia de la Visibilitat Trans. Ahir, persones del col·lectiu LGTBI de la ciutat es van congregar a la plaça de l’Ajuntament per reivindicar els drets i el respecte a les persones transgènere, i per denunciar les agressions al col·lectiu.

"Hem de celebrar els avenços que s'han produït, però el col·lectiu trans s'ha enfrontat a moltes dificultats que cal seguir denunciant" afirma el president de l'entitat LH'Orgull, Javier Garrigós.

Seguidament la diputada al Congrés per Esquerra Republicana, María Dantas va assistir a l’Ateneu de Cultura Popular, on va explicar el procés per l’aprovació de la llei Trans i va resoldre dubtes dels assistents. "Aquesta llei ha sortit endavant per la unió de les forces d'esquerres, si no, hauria estat impossible; jo mateixa dubtava de si sortiria" compartia ahir. També va destacar el paper que l'associacionisme i pressió al carrer: "la força de la gent als carrers ha estat vital".

Així mateix, la diputada va recordar la necessitat d’abordar la transfòbia des de les escoles per prevenir casos com el suïcidi de l’Ivan, un noi transgènere de Sallent.

Des de LH’Orgull demanen la col·laboració de les diverses formacions polítiques de l’Hospitalet: "ara ve època d'eleccions: demanem a les diverses formacions polítiques que ens asseiem i busquem solucions per fer un Hospitalet habitable per a tothom", va dir Garrigós.

Amb motiu de la setmana de la Visibilitat Trans, l’entitat hospitalenca LH’Orgull ha organitzat diverses activitats, com una xerrada grupal trans a la biblioteca Can Sumarro, l’exposició “Homosexuals i transsexuals a la història de Barcelona” o la xerrada “Dones transsexuales amb vagina” amb Tina Recio.