L'Informatiu - 06-06-2023 Reproduir video

06-06-2023 L'Informatiu - 06-06-2023

L'Oficina Jove assessora per buscar feina a l'estiu

Els treballs més sol·licitats son d'atenció al públic i mosso de magatzem

'La Masia', millor curt de la cinquena edició del Filmserè

Entrega de premis a l'Auditori de Planeta

El grup de teatre Margarida Xirgu recupera "La filla del Carmesí", catorze anys després de l'estrena

N'hem parlat a l'Entrevista de l'informatiu amb Joan Soto, membre del grup

El Club Gimnàstica Artística L'H confia en mantenir-se a la màxima categoria

Fase final per evitar el descens a Alcoi (16, 17 i 18 de juny)

El partit Gornal - Sporting Gavà, pendent del Comitè de Competició

Aquest dimecres se sabrà quan es juguen els cinc minuts restants

Montserrat Collado: "El trasplantament m'ha ensenyat a no pensar en el temps"

És la persona amb un fetge trasplantat més longeva de l'Estat

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 31. 03. 2023

L'alumnat dels tàndems amb l'EMMCA mostra el seu talent

El Teatre Joventut va acollir l'espectacle de música, dansa i teatre, Alona

Fem tàndem L'H és un programa municipal que impulsa la col•laboració d'equipaments culturals i científics, institucions i entitats ciutadanes amb centres públics de la ciutat. L’EMMCA ofereix 9 programes tàndem de música, dansa i teatre en horari escolar. Dijous totes les escoles van protagonitzar un espectacle per mostrar els seus aprenentatges.

Més de 300 nens i nenes van pujar a l’escenari del Teatre Joventut per protagonitzar l’espectacle Alona. Es tracta dels infants dels nou centres escolars de primària de la ciutat que participen en el programa Fem tàndem L’H amb l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts. Ha estat el primer espectacle d’aquestes característiques que s’organitza després de la pandèmia.

En les setmanes prèvies a l’espectacle, els nens i les nenes han realitzat assajos especials, reunint-se alumnes de diferents escoles i fent sessions a la seu de l’EMMCA. L’espectacle va incloure actuacions de música, dansa i teatre, les tres disciplines artístiques que imparteix l’EMMCA.

El Coordinador General de l'EMMCA, Raül Brenchat, es mostrava molt content per la posada en escena de Alona "ens hem tornat a trobar les nou escoles de primària de la ciutat, posant dalt de l'escenari tot un treball d'aquests últims mesos on l'alumnat de les diferents escoles s'ha anat trobat o a les mateixes escoles o a l'EMMCA per poder treballar tot aquest espectacle integral molt breu, però que fa que tots els alumnes puguin sortir en escena".

L’espectacle es va fer en dos torns, per facilitar l’assistència a l’espectacle a totes les famílies. Les escoles que participen en aquest programa són Charlie Rivel, Lola Anglada, Santiago Ramón y Cajal, Màrius Torres, Pau Vila, Ausiàs March, Ernest Lluch, Josep Janés i l’Institut Escola Gornal.

Les activitats es fan dintre de l’horari escolar. A més, l’EMMCA desenvolupa projectes semblants amb el Centre d’Educació Especial L’Estel-Can Bori, amb l’escola bressol municipal La Casa dels Arbres i amb l’escola infantil Patufet. En total, un miler d’infants rep coneixements artístics en centres d’ensenyament públics de la ciutat.

Fem tàndem L’H és un projecte transversal d’aliances que impulsa la col·laboració d’equipaments culturals i científics, institucions, entitats ciutadanes o ens de referència amb els centres públics de la ciutat. L’objectiu és desenvolupar projectes dins el currículum acadèmic que introdueixin canvis metodològics que permetin millorar l’aprenentatge i garantir la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat. D’aquesta manera s’aconsegueix afavorir l’èxit escolar a través de la singularització dels centres públics de la ciutat.