L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

L'AECS L'H signa la millor temporada de la seva historia

Classificades per a la final de la Copa Catalunya de futbol sala

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

  • Sessió de cloenda del Consell Municipal de Serveis Socials de L'Hospitalet

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 30. 03. 2023

Sessió de cloenda del Consell Municipal de Serveis Socials de L'Hospitalet

S'ha donat a conèixer l'estat dels diferents encàrrecs que tenien encomanats

Darrera sessió del Consell Municipal de Serveis Socials d’aquest mandat. Una trobada on s’ha donat a conèixer la feina de les diferents Taules com la de la Dona, Gent Gran, Infància i Adolescència, la de les Persones amb Discapacitat o Salut Mental i Addiccions.

La Taula Sectorial de la Dona ha treballat prioritzant accions de sensibilització sobre la violència de gènere amb la intenció de prevenir-la, informar-ne i conscienciar a la ciutadania. La Taula de la Gent Gran ha treballat diferents propostes per l’envelliment actiu. Així, per abordar l’escletxa digital s’han ofert tallers sobre smartphones a tots els casals municipals de la ciutat.

També s’ha impulsat el projecte intergeneracional “Generacions connectades” en què han participat, estudiants del cicle formatiu de l’Institut Vilumara i els usuaris del casal de la gent gran de Ca N’Arús. Als casals també s’han organitzat sessions informatives de la Meva Salut, tallers d’estimulació cognitiva i d’hàbits saludables i tallers d’educació emocional.

La Taula Sectorial de la Infància i l’Adolescència ha presentat les diferents accions dutes a terme per potenciar la participació de la infància en la presa de decisions sobre temes que els afecten: el Consell de Nois i Noies de L’H, la xarxa d’escoles sostenibles i L’H on Participa, entre d’altres. També s’ha fet el seguiment del Pla d’Infància i adolescència 2019-2022 i n’ha avaluat l’execució amb un 53% d’accions completades i un 35% d’accions en desenvolupament.

En quart lloc, entre els temes abordats per la Taula Sectorial de Persones amb Discapacitat hi ha l’adaptació d’espais municipals en accessibilitat sensorial i cognitiva, el Projecte per a la inclusió laboral, l’elaboració de la Guia d’accessibilitat del comerç i l’estudi del nou marc normatiu sobre l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat.

Pel que fa a la Taula Sectorial de la Salut Mental i les Addiccions en cinquè lloc, s’han presentat i debatut projectes i serveis que diferents agents sanitaris ofereixen a la ciutat i també l feina que han fet en relació amb la celebració de les diferents edicions del Dia Mundial de la Salut Mental.

A més, s’han presentat les actuacions desenvolupades pel Grup de Treball d’Inclusió Social. La implantació del Pla local d’acció comunitària inclusiva a L’Hospitalet ha estat subjecta a la signatura del nou contracte programa que, finalment, no es va concretar fins al desembre passat. Mentre que no es constitueix la Taula d’Inclusió des d’aquest grup de treball s’han fet les primers passes per al futur desenvolupament del PLACI.

En aquesta fase inicial, l’objectiu ha estat començar a introduir la perspectiva inclusiva en les actuacions que es desenvolupen en el Pla d’Actuació Municipal 2020-2023 i crear un llenguatge i una cultura compartits pel conjunt d’àrees municipals sobre l’acció comunitària i les seves aportacions en la debilitació dels factors de risc que generen exclusió social.

El Pla ha gaudit de la conferència “El treball social i el canvi social: crisi o oportunitat”, a càrrec de Conchita Peña, degana del Col•legi Oficial de Treball Social de Catalunya que ha fet valer el treball de les professionals i ha reconegut que són el principal recurs en l’abordatge de les seves funcions. També ha destacat el paper del treball social com a motor de transformació, de cerca i de creació d’oportunitats.