Enguany l’Escola d’Adults de Can Serra ha incrementat l’oferta de català de nivell inicial per l’augment de la demanda. L’anglès i la informàtica són altres de les matèries més demandes entre l’alumnat de més de 50 anys.  

L’Escola d’Adults de Can Serra porta més de 50 anys treballant en aquest barri. Aquest centre va ser un dels primers de formació d’adults de Catalunya, va néixer a partir d’un grup de professors voluntaris vinculats a les lluites pels drets democràtics en un barri amb un alt índex d’analfabetització.

Després de mig segle d’història, el futur de l’Escola d’Adults de Can Serra passa per continuar potenciant la formació en idiomes i noves tecnologies. TV de L’Hospitalet ha visitat l’Escola d’Adults de Can Serra i ha parlat amb alguns dels seus alumnes.

Per un problema a l’esquena l’Emilio Gómez va deixar de treballar i per tal de mantenir la seva ment activa va decidir apuntar-se a l’Escola d’Adults de Can Serra per tornar a estudiar. Assisteix a classes d’història, anglès i informàtica. Per a ell tornar a agafar els llibres i col.laborar amb els companys és també una manera de relacionar-se i mantenir-se més dinàmic.

Emilio Gómez, alumne de l’Escola Adults de Can Serra, ha assegurat que “tornar a estudiar em dóna vida, d’estar a casa sense fer res a poder estar ara amb els companys col.laborant amb ells i ajudant-los amb qualsevol matèria és un canvi important i molt positiu en el meu dia a dia”

La informàtica i els idiomes són les matèries més sol.licitades per els alumnes de més de 50 anys. La bretxa digital i la superació personal son dos dels principal motius d’aquesta elecció.

Camina Pulido, directora de l’Escola d’Adults de Can Serra, ha assenyalat que “alguns dels alumnes no han pogut estudiar en el seu moment i ara que estan jubilats i no tenen les obligacions dels fills ni de la feina poden reprendre els estudis, o començar d’altres matèries que els interessen”.

Durant aquests anys el perfil dels alumnes ha anat canviant, abans la majoria eren emigrants autòctons que volien continuar la seva formació acadèmica, ara són immigrants principalment llatinoamericans. Aquest és el cas de la Iralda Rosado que, segons ha explicat, “em vaig quedar estancada. Pels nens vaig deixar els estudis i ara que ja són grans he decidit tornar a agafar els llibres per millorar professionalment i econòmicament”.

L’Escola d’Adults de Can Serra porta 50 anys treballant en aquest barri ofereix classes formatives per a totes les edats i perfils. Des d’informàtica, anglès, català o castellà fins al Graduat d’Educació Secundària o els cursos d’accés a Grau Superior o a la Universitat.