L'Informatiu - 01-06-2023 Reproduir video

01-06-2023 L'Informatiu - 01-06-2023

Jugateques Ambientals als parcs de les Planes, Bellvitge i Can Buxeres

Parlem a l'Entrevista de l'Informatiu amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l'espai públic de l'AMB

El guitarrista Juan Antonio Moya presenta "Idílico" a l'Auditori Barradas

L'hospitalenc estrena dissabte el seu segon disc

L'equip femení de la FE L'H Atlètic de menys a més

Finalitza en 4a posició a la 2a Catalana

'Hola Estiu!' El festival de música dels alumnes de Planeta Formació

Amb actuacions de DJ's i bandes musicals a l'Auditori Barradas

Enviar aquesta notícia per e-mail Imprimir aquesta notícia ciutat 26. 03. 2023

Rècord de participació a la cursa solidària de Sant Joan de Déu, que ja té parada a L'H

L'ermita de Bellvitge ha estat un punt de parada i s'han inscrit uns 600 hospitalencs

L'Hospitalet se suma a la cursa solidària de Sant Joan de Déu, la Magic Line. L'ermita de Bellvitge va ser una de les parades per on van passar els participants en aquesta desena edició de la marxa, que recapta fons per projectes socials.

La cursa solidària Magic Line de Sant Joan de Déu ha batut rècords de participació amb més de 14.000 inscrits i, per primer cop, L’Hospitalet té un punt de sortida, a l’ermita de Bellvitge.

Allà han començat la marxa molts hospitalencs en direcció al Moll de la Fusta, a Barcelona, una ruta de 10 kilòmetres. Aquest recorregut solidari enguany celebra la desena edició i també s’ha dut a terme arreu d’Espanya a Madrid, Mallorca, Múrcia o València.

"Vam començar fa deu anys amb uns cinc mil participants i ara anem camí dels 15.000" diu el Juanjo Ortega, coordinador de la Magic Line Sant Joan de Déu. Explica que l'objectiu de la cursa és "sensibilitzar a la població de causes socials i per recaptar fons per  projectes d’habitatge, salut mental, o recerca i investigació, que no tenen prou finançament públic".

En aquest sentit des de l'organització es mostren satisfets amb la recaptació. A les onze del matí anunciaven una xifra de 380.000 euros. L'esdeveniment ha arreplegat a diversos sectors de l'Hospitalet. A més dels participants, s’han sumat l’Escola d’Infermeria de la UB, l’Hospital de Bellvitge i l’Escola Municipal de Música a aquest esdeveniment que, a més fomenta hàbits saludables.

En aquest sentit, la regidora d'Esports, Maite Revilla emfatitza la importància de fer activitat física i dels seus beneficis per a la salut mental i afegeix que "aquesta cursa solidària ajuda a socialitzar als participants".

Malgrat el públic de diverses edats, des de l’organització destaquen un grup concret especialment compromés: les dones de mitjana edat. Ortega afirma que la "naturalesa social de la caminada i que no sigui competitiva" fa que les dones hi participin molt més que els homes.

Unes 15.000 persones d’arreu del territori han caminat diumenge a la Magic Line i, per primer cop, han pogut fer una parada a Bellvitge per recuperar forces o per començar la caminada.